REAL TIME |

Weather Icon

Αγωγή κακοδικίας κατέθεσε η Ε.Ράικου κατά της Ε. Τουλουπάκη

Αγωγή κακοδικίας κατέθεσε η Ε.Ράικου κατά της Ε. Τουλουπάκη

Αγωγή κακοδικίας κατέθεσε στο Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας η εισαγγελέας Ελένη Ράικου που διετέλεσε επί χρόνια επικεφαλής στην Εισαγγελία Διαφθοράς κατά της συναδέλφου της Ελένης Τουλουπάκη η οποία την διαδέχθηκε στην Εισαγγελία Διαφθοράς.
Η κυρία Ράικου επικαλείται παραβίαση της μυστικότητας της ανάκρισης, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και προσβολή προσωπικότητας σχετικά  με την υπόθεση της Novartis.

Eιδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες η Ελένη Ράικου προσέφυγε στο Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας μαζί με τον σύζυγό της γιατρό Λάζαρο Καρνέση, για τον οποίο είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες, ότι ήταν στη λίστα των γιατρών που ελέγχονται για την υπόθεση της Novartis.

Για τη διαρροή των σχετικών πληροφοριών οι προσφεύγοντες θεωρούν υπεύθυνη την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και  συνεργάτες της και για το λόγο αυτό κατέθεσαν και την αγωγή ζητώντας αποζημίωση.
Ο σύζυγος της Ελένης Ράικου έχει δημόσια τοποθετηθεί για την υπόθεση, αρνούμενος οποιαδήποτε έκνομη σχέση με την εν λόγω εταιρεία και υποστηρίζοντας ότι έλαβε το 2009 ποσό 1.000 ευρώ μετέχοντας σε ομαδική μελέτη γιατρών για συγκεκριμένη εργασία για λογαριασμό της NOVARTIS και η αμοιβή αυτή ήταν καθ’ όλα νόμιμη ενώ απέδωσε τη δημοσιοποίηση των στοιχείων αυτών σε στοχοποίηση του συζύγου της εισαγγελικής λειτουργού. Για το θέμα αυτό έχει υποβληθεί από τον ίδιο και μήνυση.
Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube