Weather Icon

Η Γερμανία προσπαθεί να πείσει πρόσφυγες και μετανάστες να φύγουν!

Η Γερμανία προσπαθεί να πείσει πρόσφυγες και μετανάστες να φύγουν!

Με μεγάλες αφίσες και οικονομικά κίνητρα το Βερολίνο επιδιώκει να πείσει πρόσφυγες και μετανάστες να επιστρέψουν οικειοθελώς στις πατρίδες τους. 

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, ο κόσμος αντικρίζει στους σταθμούς του μετρό στο Βερολίνο μια αφίσα του Γερμανικού Υπουργείου Εσωτερικών που γράφει σε 7 γλώσσες (Γερμανικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Αραβικά, Ρωσικά, Παστού και Φαρσί):
«Η χώρα σου. Το μέλλον σου. Τώρα!».

Η εκστρατεία του Γερμανικού Υπουργείου Εσωτερικών ξεκίνησε πριν λίγες μέρες στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας και επιδιώκεται να δοθούν κίνητρα σε πρόσφυγες και μετανάστες να επιστρέψουν το συντομότερο στις πατρίδες τους και μάλιστα πριν κλείσει η χρονιά. Η εκστρατεία θα κοστίζει 500.000 ευρώ.

Το Γερμανικό Υπουργείο Εσωτερικών υπόσχεται έως και 1.200 ευρώ ανά άτομο για τα πρώτα έξοδα, σε όποιον εγκαταλείψει τη χώρα οικιοθελώς. Το ακριβές ύψος του βοηθήματος εξαρτάται από το στάτους παραμονής. Τα οικονομικά κίνητρα για μια τετραμελή οικογένεια μπορεί να φθάσουν μέχρι τα 3.000 ευρώ.

Η νέα πρωτοβουλία της Γερμανικής κυβέρνησης βασίζεται στα παλαιότερα προγράμματα επιστροφής προσφύγων και μεταναστών της δεκαετίας του ΄90.

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα κινήτρων δεν ισχύει για την επιστροφή σε χώρες όπου διεξάγεται εμφύλιος πόλεμος, όπως είναι η Συρία, η Υεμένη και η Λιβύη.

Για τη συνέχεια  cosmostatus

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube