Δημόσια Διοίκηση , Ελλάδα , ΠΦΑ 6 Νοεμβρίου 2018

Η διάλυση έγινε, η ΚΟΛΑΣΗ έρχεται!

Η διάλυση έγινε, η ΚΟΛΑΣΗ έρχεται!

Του Θανάση Κ.

Το Ελληνικό κράτος έχει διαλυθεί
Ποτέ δεν ήταν οργανωμένο. Αλλά τώρα δεν μιλάμε για κάποιες «δυσλειτουργίες». Ούτε απλώς για «παράλυση»…
Εδώ έχουμε πλήρη διάλυση!
Κι αυτό πρέπει να το γνωρίζει η επόμενη κυβέρνηση που θα αναλάβει. Γιατί, αν δεν το αντιμετωπίσει αμέσως, θα το πληρώσει ακριβά
Η διάλυση είναι πιο έκδηλη –πασίδηλη, ακριβέστερα– σε πολύ κεντρικούς μηχανισμούς του κράτους:
Όπως η Αστυνομία, το Σωφρονιστικό Σύστημα και η (Δημόσια) Παιδεία.
Όλα αυτά πλέον συνδέονται άμεσα: Αφού τα Πανεπιστήμια έχουν γίνει τα κέντρα προστασίας παρανόμων«ακαταδίωκτου» εγκληματικών πράξεων και ορμητήρια, από τα οποία ξεκινούν ανεμπόδιστα οι ταραξίες. Κατά βούλησιν πια…
Ενώ τα δικαστήρια καταδικάζουν πρόσωπα για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις, ύστερα «τα σπάνε» οι κουκουλοφόροι, κι ύστερα… αθωώνουν παμψηφεί. Έγινε κι αυτό.
(Για τις Ένοπλες Δυνάμεις δεν  θα γράψω τίποτε. Για λόγους προφανείς, μέρες που ζούμε.)
Πάμε στην Αστυνομία, λοιπόν:
* Θεμέλιο της αστυνόμευσης σε κάθε δημοκρατική κοινωνία είναι οι «κανόνες εμπλοκής» των αστυνομικών. Πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις μπορούν να χρησιμοποιούν το μονοπώλιο της νόμιμης βίας που διαθέτουν.

Γιατη συνέχεια LastPoint
——————————————————————————————-
Χθες στις 3.30 τα χαράματα έγινε #ληστεία στο σπίτι απέναντι από το δικό μου.
Τρία άτομα μπήκαν από τον πρώτο όροφο του σπιτιού τύπου μεζονέτα. Έπιασαν στον ύπνο τον γείτονά μου -ζει μόνος του-, αυτός αντιστάθηκε μόλις τους είδε, τον σάπισαν στο ξύλο και επειδή βρήκαν 600 ευρώ ζητούσαν να τους πει πού έχει κι άλλα. Αυτός δεν είχε, αλλά δεν τον πίστευαν και δώστου ξύλο.
Τελικά πήραν τα 600 συν μια κάρτα με το pin που τον ανάγκασαν να τους πει.
Ο γείτονάς μου είναι 60 ετών περίπου, αλλά 2 μέτρα και πολύ γεροδεμένος.
Πριν φύγουν τον έδεσαν και τον φίμωσαν, πήραν το κινητό -σταθερό δεν είχε στο σπίτι- κι έφυγαν.
Βαριά δαρμένος και δεμένος-φιμωμένος, μούγκριζε για βοήθεια, αλλά δεν τον άκουγε κανείς ως τις 12.30 το μεσημέρι που τον άκουσε επιτέλους μια γειτόνισσα, μπήκε στο σπίτι και έπαθε σοκ.

Εγώ βρέθηκα στο σκηνικό στις 15.45 το απόγευμα. Είχαν καλέσει #ασθενοφόρο από τις 12.45 και δεν είχε φανεί ακόμα!
Ήρθε ο ίδιος ο διοικητής της #Αστυνομίας (πολύ σοβαρό το περιστατικό βλέπετε) η σήμανση κ.λ.π.
Κάλεσε ο ίδιος ο διοικητής ξανά και για 3 φορές το #ΕΚΑΒ τους είπε ποιος είναι και τόνισε ότι ο άνθρωπος αιμορραγούσε από τις 3.30 τη νύχτα και άγγιζε το δωδεκάωρο πια!
Η δικαιολογία τους, πως είχαν 147 κλήσεις και ελάχιστα ασθενοφόρα.
Όταν ήρθε μετά από 3 ώρες, ρώτησα τον οδηγό του γι αυτό το αίσχος και μου απάντησε ξεκάθαρα πως δεν υπάρχουν ασθενοφόρα -ξεφτίλα #Πολάκη.
Στη θέα του ανθρώπου πάντως, τρόμαξε ως και ο τραυματιοφορέας. Μόλις έμαθε για τη ληστεία έλεγε “πού ζούμε βρε άνθρωποι, πού ζούμε!”.
Ο Διοικητής της Αστυνομίας και όσοι αστυνομικοί ήταν εκεί, ήταν όλοι 30-35 ετών με πολιτικά. Μη φαντάζεστε καπελαδούρες και στολές πια.
Κρατήστε τι μας είπαν:
– Με το νόμο #Παρασκευόπουλου είναι σε λίγα μηνάκια όλοι έξω ή δεν τρώνε καν ποινές φυλάκισης ή παίρνουν αναστολές. Οι ίδιοι και οι ίδιοι μας ξανακλέβουν, γιατί αυτό έχουν μάθει να κάνουν.
– Οι περισσότεροι από τους ληστές είναι τσιγγάνοι (#ρομά τους είπανε). Λόγω της ελαστικής νομοθεσίας πια, δεν φοβούνται να κλέψουν και να συλληφθούν. Αυτό το υπογράμμισαν οι αστυνομικοί, με απόγνωση και φρίκη μπορώ να πω!
Μας είπαν κι άλλα πολλά, που θα τα γράψω σε άλλο ποστ.
ΥΓ.
Την Παρασκευή που μας πέρασε στο ίδιο σπίτι πήγαν να μπουκάρουν 2, τους πήρε χαμπάρι ο γείτονας αυτός και έφυγαν. Ήρθε αστυνομία κ.λ.π.
Ξαναγύρισαν πιθανότατα οι ίδιοι με 1 άτομο ακόμα μαζί.
ΓΜΤ ο #ΣΥΡΙΖΑ, ο #Τσίπρας και η χολέρα τους!
ΥΓ2
Θυμάστε κάποιοι ότι τον Ιούνιο είχε μπουκάρει κλέφτης στο δικό μου σπίτι. Και τον Αύγουστο στου διπλανού μου. Γενικά της πτνας γίνεται, μπαινοβγαίνουν οι εγκληματίες στα σπίτια μας συνέχεια!

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube