Weather Icon
Ανακοινώσεις 21 Νοεμβρίου 2018

21/11/18 | Αθήνα | O Γ. Καραμπελιάς συνομιλεί με τον Ρ. Ρινάλντι για τον «λαϊκισμό» και την κρίση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος

21/11/18 | Αθήνα | O Γ. Καραμπελιάς συνομιλεί με τον Ρ. Ρινάλντι για τον «λαϊκισμό» και την κρίση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος

Ο Γιώργος Καραμπελιάς θα συνομιλήσει την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018 στις 20.30 με τον εκδότη της εφημερίδας «Δρόμος της Αριστεράς», Ρούντυ Ρινάλντι, με θέμα: « «Ο «λαϊκισμός» και η κρίση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος».
Στο καφέ του Ιανού, Σταδίου 24, Αθήνα 

Σχετική εικόνα
Ο  Ρούντυ Ρινάλντι γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου από Ελληνίδα μητέρα και Ιταλό πατέρα και σπούδασε στην Ιταλία και την Ελλάδα. Υπήρξε στέλεχος του φοιτητικού κινήματος της μεταπολίτευσης, ενταγμένος στο μαοϊκό ρεύμα,  και έλαβε μέρος στους σημαντικούς αγώνες των δεκαετιών του ’70 και του ’80. Συμμετείχε ενεργά στο Ελληνικό και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ στην προοπτική εναντίωσης στην ιμπεριαλιστική παγκοσμιοποίηση.
Εκλέχθηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ το 2013. Τον Ιούλιο του 2015 και εν όψει της υπογραφής του τρίτου μνημονίου, παραιτήθηκε και από τα δύο όργανα του κόμματος. Στο βιβλίο του “Άσχημη περίοδο διαλέξατε να διαφωνήσετε… Μία κατάθεση για τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ” (εκδόσεις Α/συνέχεια, 2016) περιγράφει και αναλύει την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ.
Από το 1984 μετέχει και εργάζεται στις εκδόσεις “Α/συνέχεια“, ενώ από το 2010 είναι εκδότης της εφημερίδας “Δρόμος της Αριστεράς“. Έχει συγγράψει πλήθος άρθρων για ζητήματα της ελληνικής και της διεθνούς πολιτικής υπό την οπτική γωνία του σύγχρονου χειραφετητικού και κομμουνιστικού προτάγματος.

— 

Περιοδικό Άρδην

Διευθ.: Ξενοφώντος 4, Αθήνα, 10557

Τηλ.: 2103826319, 2103802644
Ιστότοπος: www.ardin-rixi.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube