REAL TIME |

Weather Icon
πΓΔΜ, Σκόπια , Σκοπιανό 17 Οκτωβρίου 2018

Σκόπια: Οι βουλευτές του VMRO αποχώρησαν από τη συζήτηση στη Βουλή

Σκόπια: Οι βουλευτές του VMRO αποχώρησαν από τη συζήτηση στη Βουλή

Οι βουλευτές του κόμματος VMRO-DPMNE αποχώρησαν από τη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση – Όλα δείχνουν εκλογές στα Σκόπια 

Σε «ναυάγιο» φαίνεται ότι οδηγείται η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης στη Βουλή των Σκοπίων, μετά την απόφαση των βουλευτών του VMRO-DPMNE να αποχωρήσει από τη συζήτηση που διεξάγεται για τρίτη μέρα στη Βουλή. 
Σε ανακοίνωσή της, η αξιωματική αντιπολίτευση των Σκοπίων αναφέρει ότι οι βουλευτές εγκαταλείπουν τη συζήτηση και λένε «όχι» στις συνταγματικές αλλαγές. 
Ως εκ τούτου, η προσπάθεια του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ να βρει 80 ψήφους για να περάσει τον σκόπελο της πρώτης ψηφοφορίας φαίνεται ότι πέφτει στο «κενό» και φέρνει πιο κοντά τα Σκόπια στη διενέργεια πρόωρων εκλογών. 

«Δεν υπάρχει ανάγκη για συνταγματικές αλλαγές» 

Σύμφωνα με τους βουλευτές του VMRO-DPMNE, δεν υπάρχει ανάγκη για συζήτηση σχετικά με τις συνταγματικές αλλαγές και τη συμφωνία των Πρεσπών και κάλεσαν τους βουλευτές της πλειοψηφίας να μην προχωρήσουν στην ψηφοφορία. 

Προάγγελος της σημερινής εξέλιξης ήταν οι χθεσινές αποχωρήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης, μετά και την άρνηση της Βουλής να επιτρέψει στον επικεφαλής του VMRO-DPMNE να μιλήσει στο κοινοβούλιο, καθώς δεν είναι μέλος του. 

Δεν θα γίνει ψηφοφορία πριν την Παρασκευή

Πάντως, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο της πΔΓΜ, η κυβέρνηση δεν αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρώτη ψηφοφορία πριν την Παρασκευή, ενώ μετά και την εγκατάλειψη του κτιρίου της Βουλής από την κοινοβουλευτική διαδικασία, άγνωστες παραμένουν οι επόμενες ενέργειες.
Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube