REAL TIME |

Weather Icon

Εκκλησία Σκοπίων: To όνομα της εκκλησίας και της χώρας να παραμείνει «Μακεδονία»

Εκκλησία Σκοπίων: To όνομα της εκκλησίας και της χώρας να παραμείνει «Μακεδονία»
«Το όνομα της εκκλησίας και της χώρας πρέπει να μείνουν αμετάβλητα», ανέφερε σε ανακοίνωση της η σχισματική εκκλησία των Σκοπίων, η οποία αρνείται οποιαδήποτε αλλαγή στο όνομα «Μακεδονία».
Κατά τις ετήσιες εργσίες του χθες και σήμερα, το «Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της ΠΓΔΜ – Αρχιεπισκοπή της Οχρίδας» προέβη σε νέα επιβεβαίωση της θέσης του, ότι ούτε η χώρα, ούτε η εκκλησία δεν θα πρέπει προβούν σε αλλαγή ονομασίας, σύμφωνα με το πρακτορείο ΜΙΑ.

Συγκεκριμένα, στο ψήφισμα που υιοθέτησαν, οι αρχιεπίσκοποι επιβεβαιώνουν τη θέση της εκκλησίας, όπως διατυπώθηκε στις 26 Δεκεμβρίου 2017, που προβλέπει «την αμετάβλητη συνταγματική θέση της μακεδονικής γλώσσας, τη διαφύλαξη του ενιαίου χαρακτήρα της Μακεδονίας και την προστασία της εθνικής ταυτότητας».

Επίσης, τα μέλη του συμβουλίου έκαναν έκκληση για εθνική ενότητα, ζητώντας από όλους τους πολιτικούς παράγοντες της χώρας «να υιοθετήσουν στάση ευθύνης σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για την πατρίδα μας, γεμάτη με προκλήσεις, συνιστώντας να χρησιμοποιήσουν όλα τα δυνατά μέσα για να διατηρηθεί η εθνική και πνευματική ταυτότητα του μακεδονικού λαού, όπως και οτιδήποτε είναι μακεδονικό», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του συμβουλίου.
Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube