Weather Icon

Tζαμάλ Κασόγκι ή πώς οι ΗΠΑ ενισχύουν τους σαλαφιστές

Tζαμάλ Κασόγκι ή πώς οι ΗΠΑ ενισχύουν τους σαλαφιστές

Η βλακώδης και καταστροφική αμερικανική πολιτική αποτυγχάνει να εξυπηρετήσει τα ίδια τα αμερικανικά συμφέροντα



Σαουδάραβες εκτελεστές που ανήκουν στον στενό κύκλο του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν φαίνεται ότι δολοφόνησαν και κατατεμάχισαν τον Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της χώρας του, στην Ισταμπούλ. 
Δεν επρόκειτο για δημοσιογράφο που διεκδικούσε ανθρώπινα δικαιώματα και δημοκρατικούς θεσμούς, όπως τον παρουσιάζουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης: αντιθέτως, όταν στο τέλος της δεκαετίας του 1970 τα σοβιετικά στρατεύματα εισέβαλαν στο Αφγανιστάν για να εξουδετερώσουν το εξτρεμιστικό Ισλάμ και να στηρίξουν καθεστώς σοσιαλιστικού τύπου, ο Κασόγκι, μέλος ισχυρής φατρίας στη Σαουδική Αραβία, ήταν φανατικός οπαδός της τζιχάντ. 
Στη συνέχεια, έγινε θαυμαστής του Οσάμα μπιν Λάντεν από τον οποίον αργότερα πήρε συνέντευξη. 
Ο Κασόγκι έκανε καριέρα στους κόλπους του ισλαμικού εξτρεμισμού: συνεργάστηκε με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, με τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών πρίγκιπα Τουρκί αλ Φεϊζάλ και με τον μεγιστάνα Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ που είναι στα μαχαίρια με τον Σαλμάν.

Για τη συνέχεια AthensVoice

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube