Weather Icon

FT : Παιχνίδι Ερντογάν με ατού τη δολοφονία Κασόγκι

FT : Παιχνίδι Ερντογάν με ατού τη δολοφονία Κασόγκι

Η συμμαχία της Αγκυρας με το Κατάρ και η προσπάθεια προσέγγισης της Σαουδικής Αραβίας. Διαχωρισμό του Ριάντ από τις κινήσεις του διαδόχου του θρόνου επιχειρεί ο Τούρκος πρόεδρος. Ο ρόλος Τραμπ και τα δυνητικά οφέλη από την υπόθεση.

Ο πρόεδρος Ερντογάν την προηγούμενη εβδομάδα θρήνησε για την δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι την οποία χαρακτήρισε «άγριο έγκλημα» κατά ενός ανθρώπου τον οποίο χαρακτήρισε «φίλο». Η φερόμενη δολοφονία του σαουδάραβα δημοσιογράφου, όμως, έχει επίσης προσφέρει μια ευκαιρία στον τούρκο πρόεδρο να κερδίσει ένα αναπάντεχο πλεονέκτημα στην πάλη για την περιφερειακή εξουσία.
Στην μια πλευρά είναι ο Ερντογάν, με ρίζες στον πολιτικό Ισλαμισμό και το Κατάρ, μια χώρα που ενώθηκε με αυτόν στην στήριξη ομοϊδεατών στην περιοχή. Στην άλλη βρίσκονται η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Αίγυπτος, χώρες αφοσιωμένες εναντίον στα ισλαμικά πολιτικά κινήματα, όπως η Μουσουλμανική Αδελφότητα, τα οποία θεωρούν απειλή για τη σταθερότητα.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube