REAL TIME |

Weather Icon
Αυστρία , Ευρωπαϊκή Ένωση , ΟΗΕ 31 Οκτωβρίου 2018

Αυστρία: Απόφαση Κουρτς για απόσυρση από το Σύμφωνο του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση

Αυστρία: Απόφαση Κουρτς για απόσυρση από το Σύμφωνο του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση
Με το σκεπτικό ότι περιορίζει την εθνική της κυριαρχία, η αυστριακή κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή της να αποσυρθεί από το σύμφωνο του ΟΗΕ για τη μετανάστευση και όπως μεταδίδει το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA, η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει σήμερα μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Η Αυστρία δεν θα υπογράψει το σύμφωνο που διέπει τα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών και αναμένεται να υπογραφεί τον Δεκέμβριο στη σύνοδο του ΟΗΕ στο Μαρακές του Μαρόκου, ανέφερε το APA, σύμφωνα με το οποίο στην απόφαση αυτή έχουν ήδη καταλήξει ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς και ο αντικαγκελάριος Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε.

Η κυβέρνηση Δεξιάς-Ακροδεξιάς στη Βιέννη αποφάσισε να μιμηθεί το παράδειγμα των ΗΠΑ και της Ουγγαρίας επικαλούμενη τις ανησυχίες της για τον περιορισμό της εθνικής της κυριαρχίας και της ελευθερίας δράσης της, ενώ ο καγκελάριος Κουρτς είχε προϊδεάσει για την απόφαση αυτή με δήλωσή του ότι διαφωνεί με κάποια από τα άρθρα του συμφώνου.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube