Weather Icon

Τσίπρας: Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις, επεκτείνεται η αιγιαλίτιδα ζώνη

Τσίπρας: Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις, επεκτείνεται η αιγιαλίτιδα ζώνη
  • Ο Νίκος Κοτζιάς συνομιλεί με τον Αλέξη Τσίπρα κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Εξωτερικών (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)
Εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στον Νίκο Κοτζιά για όσα έκανε κατά τα τέσσερα χρόνια της θητείας του, αλλά και με ειδήσεις για τον προϋπολογισμό, τις συντάξεις και την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης της χώρας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε επισήμως το υπουργείο Εξωτερικών.

«Φεύγεις σε μια μέρα χαράς για την εξωτερική πολιτική», είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον απερχόμενο υπουργό Εξωτερικών, ενώ ανακοίνωσε ότι ο προϋπολογισμός της χώρας εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή χωρίς περικοπές στις συντάξεις μετά από οκτώ χρόνια.
Ο Νίκος Κοτζιάς αποχώρησε από το υπουργείο Εξωτερικών ανακοινώνοντας την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια, ευχαριστώντας μάλιστα τον Αλέξη Τσίπρα που του έδωσε την ευκαιρία να κάνει την αναγγελία ο ίδιος.
«Θέλω να πω ένα τελευταίο πράγμα, που μου δώσατε τη χαρά και την άδεια να το προαναγγείλλω: ότι η εξωτερική μας πολιτική κλείνει και υλοποιεί την επέκταση της κυριαρχίας της χώρας από τότε που πήραμε τα Δωδεκάνησα. Η χώρα επεκτείνει σε ένα πρώτο βήμα από τους Οθωνούς την αιγιαλίτιδα της ζώνη. Το πρώτο βήμα είναι να κλείσουν οι κόλποι, το δεύτερο είναι να γίνουν γραμμές βάσης και το δεύτερο είναι να επεκτείνει την αιγιαλίτιδά της ζώνη στα 12 μίλια. Η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης σημαίνει ότι είμαστε ένα παράκτιο κράτος που ασκεί όλα τα δικαιώματά του».
Είπε επίσης ότι  ως παράκτιο κράτος, η χώρα μας μπορεί να ασκήσει όλα τα δικαιώματα του νόμου και πως η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης σημαίνει «για όλους τους φίλους μας και συμμάχους ότι για οποιαδήποτε οικονομική ή άλλη δραστηριότητα εντός της αιγιαλίτιδας ζώνης, θα πρέπει να ζητάνε την άδεια από εμάς, ενώ δεν τη ζητούσαν μέχρι τώρα, και να καταβάλλουν το αντίτιμο που θα προβλέπει η κάθε συμφωνία».
Ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του είπε ότι «η επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης είναι μια στρατηγική που εμπνεύστηκε ο Νίκος Κοτζιάς και μαζί υλοποιούμε».
  • Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σοφία Αραβοπούλου-Δημήτρης Μάνωλης.

http://www.pontos-news.gr/article/185676/tsipras-den-tha-meiothoyn-oi-syntaxeis-epekteinetai-i-aigialitida-zoni

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube