Weather Icon

Εντολή Σαλβίνι για απομάκρυνση των μεταναστών από χωριό – πρότυπο της Καλαβρίας

Εντολή Σαλβίνι για απομάκρυνση των μεταναστών από χωριό – πρότυπο της Καλαβρίας
Την απομάκρυνση όλων των μεταναστών και των προσφύγων από το χωριό Ριάτσε στην Καλαβρία, αποφάσισε ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας και επικεφαλής της Λίγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι.
Πρόκειται για ένα χωριό, το οποίο θεωρείται πρότυπο για την ένταξη και ενσωμάτωση των αιτούντων άσυλο στην τοπική κοινωνία.
Μάλιστα, τις προηγούμενες ημέρες, ο δήμαρχος, Μίμο Λουκάνο, κλήθηκε σε εξηγήσεις, καθώς κατηγορείται πως «διευκολύνει την παράτυπη μετανάστευση».
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έλαβαν μέρος σε κινητοποιήσεις προς υπεράσπιση του Λουκάνο, θεωρώντας τις πράξεις του ως αποτέλεσμα μιας «ηθικά επιβεβλημένης κοινωνικής ανυπακοής».

«Θέλουν να διαλύσουν το μοντέλο του Ριάτσε. Δεχόμαστε πυρά αλλά θα προσφύγουμε στα τοπικά δικαστήρια» δήλωσε ο Λουκάνο, ο οποίος τελεί υπό κατ’ οίκον περιορισμό.

Την πετυχημένη ένταξη των μεταναστών στο Ριάτσε υπερασπίστηκε και ο πρόεδρος της περιφέρειας της Καλαβρίας, ο οποίος δήλωσε ότι δεν κατανοεί για ποιο λόγο ελήφθη η απόφαση απομάκρυνσης και μεταφοράς σε άλλες περιοχές της Ιταλίας.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube