Weather Icon

Η ηλιθιότητα και ο ενδοτισμός στα ελληνικά ΜΜΕ δεν έχουν όρια.

Πρόσφατα είχαμε άλλη μια ευκαιρία να διαπιστώσουμε το άθλιο παιχνίδι παραπληροφόρησης που παίζουν πολιτικοί και ΜΜΕ σε βάρος του ελληνικού λαού. Αποχωρώντας από το υπουργείο Εξωτερικών, ο Κοτζιάς, ως συνήθως, πέταξε μια ανέξοδη «φωτοβολίδα» περί δήθεν επέκτασης των χωρικών μας υδάτων προσεχώς στο Ιόνιο. Αμέσως εμφανίστηκαν σε ελληνικά sites δημοσιεύματα που έλεγαν πως η Τουρκία δεν έχει καμία αντίρρηση να προβούμε σε μια τέτοια ενέργεια (λες και πρέπει να της ζητήσουμε την άδεια) για να διαψευστούν όμως μέσα σε λίγες ώρες όταν εκλήθη ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και κυριολεκτικά του έτριξαν τα δόντια – του υπενθύμισαν την απειλή του casus belli που ισχύει από το 1995 και τον προειδοποίησαν να μη γελαστούμε να προβούμε σε επέκταση των χωρικών μας υδάτων ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ αν δεν πάρουμε έγκριση απ’ αυτούς! Μας απειλούν δηλαδή ευθέως και απροκάλυπτα σε περίπτωση που ασκήσουμε το νόμιμο δικαίωμά μας όπως αυτό προκύπτει από τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας. 
Το 1976 και το 1987 όταν τα τουρκικά ερευνητικά σκάφη «Χόρα» και «Σισμίκ» είχαν βγει στο Αιγαίο, είχε ξεσηκωθεί το σύμπαν στην Ελλάδα και είχαμε φτάσει μια ανάσα από τον πόλεμο. Τώρα το «Μπαρμπαρός» κάνει ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ που έκαναν και παλαιότερα οι Τούρκοι. Κόβει βόλτες και κάνει έρευνες στην περιοχή νοτίως του Καστελλόριζου, εκεί όπου εφάπτεται η ελληνική υφαλοκρηπίδα με την κυπριακή ΑΟΖ. Εύκολα μπορεί να παρακολουθήσει τις κινήσεις του ο καθένας από ναυτιλιακά sites όπως το marinetraffic.com. Στη χώρα μας όμως δεν κουνιέται φύλλο. Το παίζουμε ψύχραιμοι ως συνήθως.  

Με την πρώτη ευκαιρία οι πολιτικοί μας θα ξεπουλήσουν στην Τουρκία τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου όχι μόνο του Αιγαίου αλλά και του Ιονίου και εκείνα νοτίως της Κρήτης στο όνομα της φιλίας και της καλής γειτονίας, και είναι πολύ πιθανό να μην πάρει είδηση κανείς τίποτα στην Ελλάδα παρά μόνο μήνες ή και χρόνια αργότερα. Ήδη βγαίνει ο Βερύκιος που παριστάνει δεκαετίες τώρα τον στρατιωτικό συντάκτη σε μεγάλο κανάλι, και λέει ξεδιάντροπα: «Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την Τουρκία στο μοίρασμα των υδρογονανθράκων στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο». Δηλαδή θα πρέπει σώνει και καλά να μοιραστούμε τον φυσικό πλούτο της χώρας μας με τους Τούρκους εχθρούς και εκβιαστές; Αν εκείνοι είχαν ανακαλύψει κοιτάσματα στη δική τους υφαλοκρηπίδα, θα τα μοιράζονταν μαζί μας; Η ηλιθιότητα και ο ενδοτισμός στα ελληνικά ΜΜΕ δεν έχουν όρια.  

Αν το έχουμε πάρει απόφαση ότι θα μοιραστούμε με τους Τούρκους την εθνική μας κυριαρχία, τότε γιατί έχουμε υποβληθεί σε αιματηρές οικονομικές θυσίες τόσες δεκατίες για να αγοράσουμε όπλα; Για να τα δείχνουμε απλώς στις παρελάσεις; Γιατί δίνουν αγώνα καθημερινά οι πιλότοι μας στο Αιγαίο αναχαιτίζοντας τουρκικά μαχητικά; Γιατί θυσιάστηκαν πολλοί από αυτούς στον ακήρυκτο πόλεμο με την τουρκική αεροπορία; Αν ισχύει αυτό που λέει ο κάθε Βερύκιος, τότε όλοι αυτοί οι πεσόντες στο καθήκον, σαν τον σμηναγό Μπαλταδώρο πρόσφατα, απλώς πιάστηκαν μεγάλα κορόιδα.

Είναι φυσικό και αναμενόμενο να έχουν αποθρασυνθεί οι Τούρκοι. Αν η Ελλάδα δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της ούτε απέναντι στο ανίσχυρο κρατίδιο των Σκοπίων, κι ας είχε συντριπτικά πλεονεκτήματα υπέρ της, θα τολμήσει ποτέ να το κάνει απέναντι στην ισχυρή Τουρκία που μας φοβερίζει με τη στρατιωτική της υπεροπλία; Οι Τούρκοι δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για το διεθνές δίκαιο. Αν το υπολόγιζαν θα είχαν υπογράψει εδώ και 40 χρόνια το συνυποσχετικό που τους ζητάει η Ελλάδα και θα είχαν δεχτεί τη διαιτησία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για την επίλυση του προβλήματος του προσδιορισμού της υφαλοκρηπίδας. Οι Τούρκοι όμως ενεργώντας πονηρά κατάλαβαν πως θα μπορούσαν να πάρουν ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αν έδειχναν λίγη υπομονή μέχρι να παρουσιαστεί στην ελληνική πλευρά μία κυβέρνηση εθνομηδενιστών, προδοτών και φιλοτομαριστών όπως η σημερινή. Και δικαιώνονται τώρα.  

Θα μπορούσε άραγε κανείς να διανοηθεί πριν μερικά χρόνια ότι θα υπήρχε ελληνική κυβέρνηση που θα ξεπουλούσε το όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς; Κι όμως, έγινε κι αυτό χωρίς να ανοίξει μύτη, με τον λαό αποχαυνωμένο, άβουλο και παθητικό, να ακούει πειθήνια τους προδότες να καμαρώνουν ισχυριζόμενοι ότι ατενίζουν με τόλμη και γενναιότητα το μέλλον. Οι Τούρκοι δεν είναι ηλίθιοι, το βλέπουν πως από μια τέτοια ελεεινή ελληνική κυβέρνηση σαν αυτή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπορούν να αποσπάσουν δικαιώματα και οφέλη που δεν τα είχαν καν ονειρευτεί, και δεν πρόκειται να διστάσουν ούτε στιγμή. Ποιον έχουν να φοβηθούν άλλωστε; Τον Φίλη και τον Κυρίτση ή τον Τέρενς Κουίκ και τον Παπαχριστόπουλο; Είναι άνθρωποι αυτοί που μπορεί να υπερασπιστούν ποτέ οτιδήποτε άλλο πέρα από το στενό προσωπικό τους συμφέρον; Αν συμβεί ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία αυτοί θα πάρουν αμέσως το μέρος των Τούρκων και θα κατακεραυνώνουν τον δήθεν ελληνικό εθνικισμό, όπως έκαναν και με τους Σκοπιανούς.

Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube