Weather Icon

Ολλανδία: Απέλαση τεσσάρων Ρώσων μετά τη ματαίωση ρωσικής επιχείρησης κατά του ΟΑΧΟ

Ολλανδία: Απέλαση τεσσάρων Ρώσων μετά τη ματαίωση ρωσικής επιχείρησης κατά του ΟΑΧΟ
Ρωσική επιχείρηση κυβερνοεπίθεσης κατά του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Οπλων (OPCW) που έχει την έδρα του στη Χάγη ματαίωσε η ολλανδική υπηρεσία αντικατασκοπείας. Στη συνέχεια οι ολλανδικές αρχές απέλασαν τέσσερις ρώσους πράκτορες, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της Ολλανδίας Ανκ Μπίλεβελντ.
Μετά την αποκάλυψη της ρωσικής επιχείρησης, τον περασμένο Απρίλιο, ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ολλανδία εκλήθη από το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών.
Ο Ολλανδός υπουργός Άμυνας κάλεσε τη Ρωσία να σταματήσει τις κυβερνοεπιχειρήσεις της που έχουν ως στόχο την υπονόμευση των δυτικών δημοκρατιών.

Ηλεκτρονικός υπολογιστής που ανήκε σε έναν από τους τέσσερις Ρώσους πράκτορες ήταν συνδεδεμένος με τη Βραζιλία, την Ελβετία και τη Μαλαισία και το περιεχόμενο αφορούσε την έρευνα για την κατάρριψη της πτήσης MH17 της Malaysia Airlines το 2014 στην ανατολική Ουκρανία, αποκάλυψε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο ολλανδός υπουργός Άμυνας.

Τα ονόματα των τεσσάρων Ρώσων πρακτόρων είναι Αλεξέι Σεργκέγεβιτς Μόρενετς, Γεβγκένι Μιχαήλοβιτς Σερεμπριάκοφ, Ολεγκ Μιχαήλοβιτς Σοτνίκοφ, Αλεξέι Βαλέριεβιτς Μίνιν. Οι αριθμοί διαβατηρίου των δύο από αυτούς απέχουν μόλις ένα νούμερο.
Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube