Weather Icon

Κοτζιάς: Να δώσουν στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησής μου

Κοτζιάς: Να δώσουν στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησής μου
  • Ο πρώην ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς και η Γεωργία Γεννιά προσέρχονται για τη συνεδρίαση των μελών της Κίνησης Ιδεών και Δράσης (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)
Συνεχίζεται η αντιπαράθεση του Νίκου Κοτζιά με το Μέγαρο Μαξίμου και κυρίως με τον Πάνο Καμμένο, καθώς σε δήλωση που έκανε μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της κίνησης «ΠΡΑΤΤΩ» ο τέως υπουργός Εξωτερικών απάντησε ευθέως στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο οποίος χαρακτήρισε «ακατανόητη» την παραίτησή του.

«Αυτά δεν τα λέει το Μαξίμου, τα λένε κάποιοι άνθρωποι. Να δώσουν στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησής μου. Σε εννέα σελίδες επιστολή εξηγώ ακριβώς τους λόγους παραίτησής μου», είπε ο Νίκος Κοτζιάς.
Μάλιστα, αναφερόμενος ειδικά στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, ο Νίκος Κοτζιάς είπε ότι «εξωτερική πολιτική κάνει το ΥΠΕΞ και όχι το υπουργείο Άμυνας, το οποίο καλείται να στηρίξει στρατιωτικά τις επιλογές της διπλωματίας». Σαφή ήταν και τα υπονοούμενα που άφησε ο Νίκος Κοτζιάς για τοποθετήσεις του Πάνου Καμμένου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, που είναι πιθανό να βγαίνουν «εκτός εθνικής γραμμής».
Ωστόσο, εμμέσως τον προειδοποίησε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες με άλλους βουλευτές ή ;κόμματα, ώστε να δημοσιοποιείται η ορθή ή μη χρήση των απορρήτων κονδυλίων που έχουν άλλα υπουργεία.
Ο τέως ΥΠΕΞ είπε ακόμη ότι εναντίον του κατευθύνεται «οχετός με στοχευμένες διαρροές» για τα απόρρητα κονδύλια του ΥΠΕΞ, λέγοντας ότι δεν πρόκειται για πολλά λεφτά, αλλά για χρήματα που ελέγχονται από επιτροπή ανωτάτων διπλωματών και εν συνεχεία από τη Βουλή. Επίσης, δεν έκρυψε την ενόχλησή του για τις διαρροές που δείχνουν την κατεύθυνση κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών, λέγοντας ότι «δυστυχώς τα ξεφτιλίζουν όλα».
Τέλος, επέμεινε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να προχωρήσει, διαφορετικά «δυστυχώς θα καταλάβουν τις αρνητικές εξελίξεις ακόμη και αυτοί που σήμερα την πολεμούν».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube