Weather Icon

Πώς σχετίζεται η απελευθέρωση Μπράνσον με τα εγκλήματα Γενοκτονίας της Τουρκίας

Πώς σχετίζεται η απελευθέρωση Μπράνσον με τα εγκλήματα Γενοκτονίας της Τουρκίας
  • Πώς σχετίζεται η απελευθέρωση Μπράνσον με τα εγκλήματα Γενοκτονίας της Τουρκίας
    Προσφυγικός καταυλισμός Αρμενίων (φωτ. Jesse B. Jackson / commons.wikimedia.org)
Ο Αμερικανός πάστορας Άντριου Μπράνσον επέστρεψε πριν λίγες μέρες στις ΗΠΑ έπειτα από διετή φυλάκισή του στην Τουρκία, όπου κρατήθηκε για περισσότερο από 1,5 χρόνο με την κατηγορία της κατασκοπείας. Πώς σχετίζεται η απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα με την άρνηση της Γενοκτονίας των χριστιανών της Ανατολής από την Τουρκία;

Τα ψέματα περί ανεξάρτητης δικαιοσύνης, και η απουσία κράτους δικαίου αποτελεί διαχρονική συμπεριφορά παραπληροφόρησης και ασυδοσίας του τουρκικού καθεστώτος, οι ρίζες της οποίας βρίσκονται στα εγκλήματα Γενοκτονίας της γείτονος.
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο Τούρκος δημοσιογράφος Εργκούν Μπαμπαχάν, σε άρθρο του στην ιστοσελίδα ahvalnews.com. Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος υποστηρίζει πως η νοοτροπία άρνησης από μεριάς τουρκικού καθεστώτος για οποιαδήποτε αποτυχία ή σφάλμα, είτε αυτή εκφράζεται από το κράτος, είτε από τα μέσα ενημέρωσης, συναντά τις απαρχές της στη Γενοκτονία των Αρμενίων, το 1915. Ο Μπαμπαχάν υπογραμμίζει πως: «Το σχέδιο, η εκτέλεση και η συγκάλυψη του απεχθούς εγκλήματος της Γενοκτονίας από τον Ταλαάτ Πασά και τους συνεργούς του, θυμίζουν σε πολλά τη διαχείριση των εθνικών θεμάτων από την Τουρκία σήμερα». Αντιστοίχως, τα εγκλήματα της Γενοκτονίας έχουν θέσει μέχρι και σήμερα τον τόνο και το ύφος του καθεστώτος απέναντι σε όσους θεωρεί εχθρούς του, δηλαδή τους Κούρδους, τους ακαδημαϊκούς, τους ακτιβιστές, κ.τλ.
Ο δημοσιογράφος υποστηρίζει πως η «ανεξάρτητη» τουρκική δικαιοσύνη είναι ένα επικοινωνιακό κατασκεύασμα των ΜΜΕ και της κυβέρνησης, όπως ακριβώς κατασκευάζεται η αθωότητα της Τουρκίας σχετικά με τα εγκλήματα κατά των Αρμενίων αλλά και κατά των εχθρών και των πολιτών της τη σημερινή εποχή. Οι ίδιες ψευδείς μαρτυρίες αποτελούν διαχρονική ανάγκη και προϋπόθεση για την επιβίωση του στυγνού τουρκικού καθεστώτος.
Πράγματι, οι ίδιοι μηχανισμοί και κύκλοι οι οποίοι υποστηρίζουν την υποτιθέμενη ανεξαρτησία της δικαιοσύνης στην Τουρκία, είναι αυτοί που υποστηρίζουν και την αθωότητα της χώρας σχετικά με τις γενοκτονίες που διέπραξαν οι Νεότουρκοι.
Πολύ σωστά ο Τούρκος δημοσιογράφος επισημαίνει πως η δικαιοσύνη, η ηθική και η δημοκρατία δεν μπορούν να ευδοκιμήσουν σε ένα κρατικό οικοδόμημα που έχει χτιστεί πάνω σε ψέματα και άρνηση της ιστορίας.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube