Weather Icon

Βγαίνει ο Πορθητής στην ανοιχτή θάλασσα με μεγαλοπρεπή σχέδια για τις γεωτρήσεις

Βγαίνει ο Πορθητής στην ανοιχτή θάλασσα με μεγαλοπρεπή σχέδια για τις γεωτρήσεις

Σήμερα ξεκινά το ταξίδι του το “Πορθητής” για την πρώτη του γεώτρηση Alanya-1 ανοιχτά της Αττάλειας, όπως μεταδίδει η τουρκική τηλεόραση TRTHaber.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πάνω από 200 ειδικοί, Τούρκοι και ξένοι, θα αναλάβουν καθήκοντα στον Πορθητή, ενώ η πρώτη γεώτρηση θα πραγματοποιηθεί στην παρουσία και του Υπουργού Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ. 
Ο Τούρκος Υπουργός είχε δηλώσει ότι “η γεώτρηση θα είναι βάθους 2,500 μέτρα και το τρυπάνι θα πάει 5 με 6 χιλιάδες μέτρα κάτω από τον βυθό της θάλασσας”, προσθέτοντας ότι έχουν κάνει όλες τις απαραίτητες εργασίες από επιστημονικής άποψης. 

Τώρα μόλις (31.10.2018, 00:00 Ωρα Ελλάδος) σήκωσε άγκυρα το Φατίχ-Πορθητής και έβαλε πορεία 134 deg προς το σημείο γεώτρησης
Όπως μεταδίδεται, η Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου (TPAO) συμφώνησε με την αμερικανική εταιρεία Rowan Companies για τη διασφάλιση πλατφόρμας για τις πρώτες δύο γεωτρήσεις στη Μεσόγειο. Η πλατφόρμα Rowan Norway θα διατεθεί για 100-140 μέρες όπως συμφωνήθηκε. 
Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ, δεν απέφυγε τους συνηθισμένους λεονταρισμούς. Σε τελετή που έγινε πάνω στον Πορθητή για την αναχώρηση είπε:
“Για την ώρα δεν υπάρχει κίνδυνος ασφάλειας, αλλά αν μας παρενοχλήσουν, το ναυτικό μας θα κάνει τα απαραίτητα”.
 https://hellasjournal.com

analystsforchange.org/

Εδώ είμαστε! και σταμάτησε το Φετίχ-Πορθητής (Speed/Course 0/0)

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube