Weather Icon

Ενεργειακό φλερτ Βουλγαρίας με Αίγυπτο-Κύπρο-Ελλάδα

Ενεργειακό φλερτ Βουλγαρίας με Αίγυπτο-Κύπρο-Ελλάδα
Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, συζήτησε, στο Κάιρο, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, την περαιτέρω δραστηριοποίηση του διμερούς διαλόγου στο εμπόριο και τον οικονομικό τομέα και την αναγκαιότητα επέκτασης των επενδύσεων. Η Αίγυπτος είναι ένας από τους σταθερούς εμπορικούς εταίρους της Βουλγαρίας στη Μέση Ανατολή και την αφρικανική ήπειρο, τόνισε ο Μπόικο Μπορίσοφ σύμφωνα με τη Βουλγαρική Ραδιοφωνία, προσθέτοντας ότι ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας θα μπορούσε να επιδιωχθεί στους τομείς της γεωργίας, των μεταφορών και του τουρισμού.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Αίγυπτος είναι ένας δυνητικός προμηθευτής φυσικού αερίου προς τη Βουλγαρία, η οποία ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στο έργο φυσικού αερίου μεταξύ Αιγύπτου, Ελλάδας και η Κύπρου.

Υπενθυμίζεται ότι το σενάριο ενεργειακής συνεργασίας της Σόφιας με τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου, είχε αναδυθεί στο περιθώριο της πρόσφατης  73ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Ωστόσο, το ενδιαφέρον είχε εκφραστεί ήδη από το 2016.

Σημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube