Weather Icon

Δείχνουν την πόρτα της εξόδου στον Κοτζιά – Δ. Τζανακόπουλος: Όποιος δυσφορεί κατεβαίνει από το τρένο

Δείχνουν την πόρτα της εξόδου στον Κοτζιά – Δ. Τζανακόπουλος: Όποιος δυσφορεί κατεβαίνει από το τρένο
«Το τρένο της κυβέρνησης, προχωρά, έχει σαφή κατεύθυνση και όποιος δεν θέλει να φτάσει στον προορισμό ή οποίος δυσφορεί στη διαδρομή, μπορεί να κατέβει από το τρένο» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, στον απόηχο της χθεσινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.
Ερωτηθείς συγκεκριμένα για τα δημοσιεύματα περί δυσφορίας του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και την «κόντρα» που φέρεται να είχε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, ο κ. Τζανακόπουλος έκανε λόγο για «φαντασιόπληκτες διαρροές», προσθέτοντας πως χθες στο υπουργικό συμβούλιο έγινε μια ανοιχτή πολιτική συζήτηση.
«Δεν γνωρίζω εάν δυσφορεί και δεν μπορώ να το πιστέψω, άλλωστε δεν έχει λόγο (να δυσφορεί), η θέση της κυβέρνησης είναι και η δική του (σ.σ. του υπουργού Εξωτερικών)» ανέφερε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, αναφερόμενος στον κ. Κοτζιά. Συμπλήρωσε παράλληλα πως «εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο (υπήρχε δηλαδή δυσφορία) δεν θα είχε λόγο να κάνει διαρροές, θα το είχε επικοινωνήσει στον Πρωθυπουργό με τον οποίο έχει τακτικότατα συνομιλία».
«Υπάρχει πολιτική διαφωνία αλλά είναι αναγκαίο να ξεκαθαρίσουμε τη στάση μας και κανείς από την κυβέρνηση δεν θα συμπλεύσει με τη Δεξιά και την Ακροδεξιά για την πτώση της κυβέρνησης» υποστήριξε ο κ. Τζανακόπουλος σε άλλο σημείο της συνέντευξής του υπογραμμίζοντας πως αυτή ήταν και η δέσμευση του κ. Καμμένου.
Επισήμανε ακόμη πως «ο Πρωθυπουργός δεν παρακαλάει κανέναν, δεν έχει φοβηθεί τις πολιτικές εξελίξεις και δεν σύρεται από αυτές, αντιθέτως τις προκαλεί ο ίδιος».
Διέψευσε επίσης τα περί ενόχλησης του Πρωθυπουργού από την τοποθέτηση Καμμένου, ο οποίος, όπως είπε, διατηρεί τη διαφωνία του με τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά εξακολουθεί να στηρίζει την κυβέρνηση. «Οι πολυκομματικές κυβερνήσεις συζητούν και αποφασίζουν με πλειοψηφίες. Το ερώτημα είναι σαφές, το δίλημμα είναι σαφές και η κατεύθυνση είναι σαφής, εξίσου σαφής ήταν και ο κ. Καμμένος, σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος και συμπλήρωσε:
«Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει διαφορετική πολιτική κατεύθυνση από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Από τη στιγμή που δεν τίθεται θέμα πλειοψηφίας με την πρόταση Μητσοτάκη, δεν υπάρχει θέμα αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης» υπογράμμισε για να συμπληρώσει: «Κόντρες σε αυτή την κυβέρνηση δεν υπάρχουν, υπάρχει συζήτηση και τα ζητήματα λύνονται θεσμικά».
Για την επίθεση στο Α.Τ. Ομόνοιας
Σε ερώτηση για την επίθεση στο Α.Τ. Ομόνοιας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «τέτοιου τύπου επιθέσεις δεν είναι καινούριες, έχουν υπάρξει πολλές στο παρελθόν» και πρόσθεσε πως «είναι μια κατάσταση που προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε».
Επιτέθηκε παράλληλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατηγορώντας τον ότι προωθεί μια λανθασμένη ατζέντα βάσει της οποίας οι συνθήκες ασφαλείας στην Αθήνα έχουν επιβαρυνθεί. «Αυτό που βλέπουμε από τα στοιχεία, που παρουσίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης στη Βουλή, Μιχάλης Καλογήρου, είναι μια μεγάλη υποχώρηση στα βαριά κακουργήματα» σημείωσε καταλογίζοντας στον πρόεδρο της Ν.Δ. ότι «στρώνει το δρόμο για μια μετατόπιση της συζήτησης σε ακροδεξιά θεματολογία».
Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube