REAL TIME |

Δημόσια Διοίκηση , Ελλάδα , ΠΦΑ 21 Οκτωβρίου 2018

Οι κοινωνίες έχουν τα πανεπιστήμια που επιλέγουν

Οι κοινωνίες έχουν τα πανεπιστήμια που επιλέγουν

Το κείμενο φοιτητών και φοιτητριών της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ για το πρόβλημα των ναρκωτικών στο campus, που γνωστοποιήθηκε προτού ακόμη ολοκληρωθεί η μεταξύ τους συλλογή υπογραφών, τάραξε τα νερά στην ακαδημαϊκή κοινότητα, στα ΜΜΕ και στην κοινωνία. Μαζί και η ανακοίνωση της Συγκλήτου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για το ίδιο πρόβλημα.

«Δεν επιλέξαμε να ζούμε σε κάποιο κέντρο διακίνησης ναρκωτικών», γράφουν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες. Ποιοι φταίνε; Το «άσυλο», οι καθηγητές, οι φοιτητές, τα κόμματα, η κυβέρνηση; Τι πρέπει να γίνει; Ποιος πρέπει να το κάνει; Την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου μπροστά στα κάγκελα του ιστορικού κτιρίου του ΑΠΘ, στην Παλιά Φιλοσοφική, εκτυλίχθηκαν σκηνές που ντροπιάζουν το ελληνικό πανεπιστήμιο. Έμπορος ναρκωτικών προπηλάκισε και απείλησε δημοσιογράφους, κάμεραμαν και καθηγητές, όταν κατάλαβε ότι εκτυλίσσεται ρεπορτάζ για το πρόβλημα της εμπορίας ναρκωτικών στο ΑΠΘ. Η ιστορία έγινε viral και αναπαράχθηκε από εκατοντάδες ανθρώπους και πολλά ΜΜΕ.

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube