Weather Icon
Ευρωπαϊκή Ένωση , Ιταλία 25 Οκτωβρίου 2018

Οι Ιταλοί φοβούνται μη γίνουν… Έλληνες – Σε εξέλιξη η «μεγάλη φυγή»

Επενδυτές «ξεφορτώνονται» ομόλογα, επιχειρήσεις και νοικοκυριά μεταφέρουν τις καταθέσεις τους εκτός χώρας, ο φόβος του bail-in πληγώνει τις τράπεζες και οι νέοι μεταναστεύουν αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο. Η Ιταλία κινδυνεύει να γίνει… Ελλάδα αναγκάζοντας στελέχη της κυβέρνησης να ζητούν αλλαγή στάσης.
Πάνω από 140 δισ. ευρώ έχουν κάνει φτερά από την ιταλική οικονομία από τα τέλη Μαΐου, όταν ξεκίνησε η αντιπαράθεση της ιταλικής κυβέρνησης με την Κομισιόν, ενώ το χρηματιστήριο του Μιλάνου έχει χάσει το 25% της αξίας του, με τις τράπεζες να παραπαίουν και τον φόβο του bail-in να είναι πλέον διάσπαρτος. Πληροφορίες από την Ιταλία αναφέρουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη κύμα φυγής καταθέσεων – το οποίο αναμένεται να γίνει αισθητό στα επόμενα επίσημα στοιχεία για τις τράπεζες – αλλά και… μυαλών αφού συνεχίζεται με αυξημένο ρυθμό το brain drain.

Για τη συνέχεια LIBERAL

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube