Weather Icon

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για το διάβημα στον Έλληνα πρέσβη – Δεν θα ανεχθούμε επέκταση των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για το διάβημα στον Έλληνα πρέσβη – Δεν θα ανεχθούμε επέκταση των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, μετά την κλήση του Έλληνα πρέσβη εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ο Εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, για την πρόθεση της Ελλάδας να αυξήσει σταδιακά τα χωρικά της ύδατα στα 12 ν.μ., είπε ότι η Τουρκία προειδοποιεί την Ελλάδα να μην προβεί σε μια τέτοια ενέργεια στις ακτές που περιβάλλονται από το Αιγαίο.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
“Ο Εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, απαντώντας σε ερώτηση για το σχέδιο της Ελλάδας να επεκτείνει σταδιακά τα χωρικά της ύδατα στα 12 ν.μ., είπε ότι “Παρακολουθήσαμε τις ειδήσεις που αφορούν τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Εξωτειρκών Κοτζιά και του Πρωθυπουργού και νέου υπουργού Εξωτειρκών Τσίπρα, για τα σχέδια της Ελλάδας να αυξήσει σταδιακά τα χωρικά της ύδατα. 
Δεν υπάρχει περίπτωση να δείξουμε ανοχή σε βήματα που θα γίνουν στη θάλασσα του Αιγαίου που βρίσκεται ανάμεσα στις ακτές των δυο χωρών, χωρίς προηγούμενη διμερή συμφωνία. 
Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ιερή Βουλή μας, τις 8 Ιουνίου 1995, αποτελεί μαι πολιτική προειδοποίηση η οποία διατηρεί την ισχύ της και σήμερα.
Η άποψή μας για το θέμα αυτό και οι προειδοποιήσεις μας, μεταφέρθηκαν στον Πρέσβη της Ελλάδας στην Άγκυρα”.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube