REAL TIME |

Weather Icon

Ό,τι και να έκανε ο Κατσίφας, οι Αλβανοί δεν έπρεπε να τον σκοτώσουν – Η Ελλάδα είναι ανυπόληπτη χώρα

Ό,τι και να έκανε ο Κατσίφας, οι Αλβανοί δεν έπρεπε να τον σκοτώσουν – Η Ελλάδα είναι ανυπόληπτη χώρα

του Σάββα Καλεντερίδη
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μάθουμε τι ακριβώς συνέβη, για να καταλήξουμε αβίαστα στο εξής συμπέρασμα: Η αλβανική αστυνομία είχε τη δυνατότητα να τον περικυκλώσει, να εξαντληθούν τα πυρομαχικά του και στη συνέχεια να τον συλλάβουν.
Αυτό που έκαναν είναι δολοφονία και οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν.
Και πρέπει να δικαστούν και να λογοδοτήσουν σε ελληνικό δικαστήριο, εφ’ όσον ο Κατσίφας είναι Έλληνας πολίτης.
Έχω υποστηρίξει δημοσίως ότι η Ελλάδα και η Αλβανία, ή για την ακρίβεια οι Έλληνες και οι Αλβανοί, πρέπει να επιδιώξουμε ανάπτυξη στρατηγικής σχέσης, γιατί είμαστε δυο ευάριθμα και ανάδελφα έθνη, σε μια ταραγμένη περιοχή και αντί να γινόμαστε όργανα διαφόρων δυνάμεων ο καθένας ξεχωριστά, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για να διαχειριστούμε από καλύτερη θέση τις πιέσεις και τα “θέλω” του διεθνούς παράγοντα.
Όμως αυτό απαιτεί χάραξη κοινής στρατηγικής από Αθήνα και Τίρανα, τιθάσευση του εθνικισμού και δημιουργία κατάλληλων συνθηκών στην κοινωνία.
Επίσης, προϋπόθεση είναι ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και από τις δυο χώρες σε Έλληνες και Αλβανούς και εγκατάλειψη των πολιτικών αφομοίωσης και “αλβανοποίησης” της Βορείου Ηπείρου, που είναι μια καθαρά ελληνική περιοχή στην αλβανική επικράτεια.
Για να είμαστε δίκαιοι, προϋπόθεση είναι και το οριστικό “κλείσιμο” του λεγόμενου Τσάμικου, με καταβολή αποζημιώσεων για τις περιουσίες σε εκείνους που δικαιούνται με βάση το εθνικό και διεθνές δίκαιο.
Αν δεν ξεκαθαριστούν αυτά και αν δεν τεθούν σε μια ξεκάθαρη και υγιή βάση οι ελληνοαλβανικές σχέσεις, τα φαινόμενα όπως της δολοφονίας του Κατσίφα από την αλβανική αστυνομία ή συμπλοκές στην Ελλάδα μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών, θα συνεχιστούν.
Πάντως, πρέπει να τονιστεί και να υπογραμμιστεί ότι εάν η αλβανική αστυνομία και η αλβανική κυβέρνηση είχαν τη βεβαιότητα ότι η αντίδραση της Ελλάδας θα ήταν ιδιαίτερα σκληρή για τη δολοφονία, σήμερα ο Κατσίφας θα ζούσε και θα δικαζόταν σε αλβανικό δικαστήριο για τα αδικήματα που διέπραξε.
Οι Αλβανοί τον σκότωσαν “σαν το σκυλί στ’ αμπέλι” και πρέπει να πληρώσουν και μάλιστα ακριβά.
Αν δεν το επιδιώξει και δεν το απαιτήσει η ελληνική κυβέρνηση, τότε η Ελλάδα θα γίνει για μια ακόμα φορά “ρεζίλι των σκυλιών”, κατοχυρώνοντας τον τίτλο της πλέον ανυπόληπτης χώρας της Ευρώπης, που τον έχει κερδίσει ήδη με την πολιτική ανοιχτών συνόρων που υιοθέτησαν από το 2015 οι ανίδρωτοι ιδεοληπτικοί καταληψίες.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube