Weather Icon
ΝΑΤΟ , Ρωσία 4 Οκτωβρίου 2018

ΝΑΤΟ καλεί Ρωσία να σταματήσει τις κυβερνοεπιθέσεις στη Δύση

ΝΑΤΟ καλεί Ρωσία να σταματήσει τις κυβερνοεπιθέσεις στη Δύση
Σαφές μήνυμα στη Ρωσία να σταματήσει την «απερίσκεπτη» συμπεριφορά της έστειλε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ. Ο Γενς Στόλτενμπεργκ δεσμεύθηκε μάλιστα να ενισχύσει τις άμυνες της συμμαχίας έναντι επιθέσεων στα συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών οι οποίες σύμφωνα με τη Βρετανία καθοδηγούνται από τη ρωσική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών.
«Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει την απερίσκεπτη συμπεριφορά της, περιλαμβανομένης της χρήσης βίας εναντίον των γειτόνων της, προσπαθειών επέμβασης σε εκλογικές διαδικασίες, και εκτεταμένων εκστρατειών παραπληροφόρησης», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο Στόλτενμπεργκ.

«Το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να ενισχύει την άμυνα και τη δύναμη αποτροπής του απέναντι σε υβριδικές επιθέσεις, περιλαμβανομένου του πεδίου του κυβερνοχώρου», πρόσθεσε, καθώς οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ συναντώνται για να συζητήσουν τις νέες δυνατότητες επιθέσεων στον κυβερνοχώρο.
Η Ολλανδία ανακοίνωσε σήμερα ότι απέτρεψε ρωσική επιχείρηση που είχε στόχο τον Απρίλιο τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων με έδρα τη Χάγη και απέλασε τέσσερις Ρώσους πράκτορες.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, AFP, Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube