Weather Icon
Cyberwar , Cyberwar , ΗΠΑ , Κίνα 5 Οκτωβρίου 2018

Η Κίνα διείσδυσε στην Apple και άλλες εταιρείες

Η Κίνα διείσδυσε στην Apple και άλλες εταιρείες

Πληροφορίες ήρθαν στο φως σχετικά με ένα από τα μεγαλύτερα εταιρικά προγράμματα κατασκοπείας από ένα έθνος-κράτος. Η κινεζική κυβέρνηση κατάφερε να αποκτήσει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στους διακομιστές περισσότερων από 30 αμερικανικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης και της Apple.

Αναφέρεται πως η εταιρεία αμερικανικών συμφερόντων Supermicro, η οποία εξειδικεύεται σε διακομιστές, παραβιάστηκε στην Κίνα όπου οργανώσεις προσκείμενες στην κυβέρνηση φέρονται να έχουν διεισδύσει στην αλυσίδα ανεφοδιασμού της εταιρείας για να προσκολλήσουν μικροσκοπικά chips, μερικά μεγέθους όσο η μύτη ενός μολυβιού, σε μητρικές κάρτες που κατέληξαν σε διακομιστές στις Η.Π.Α.

Ο στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένα σημείο εισόδου στα συστήματα της εταιρείας για την ανάκτηση IP ή εμπιστευτικών πληροφοριών. Ενώ οι διακομιστές ήταν περιορισμένοι από άποψη άμεσων δυνατοτήτων, αντιπροσώπευαν μια «αόρατη πύλη» που μπορούσε να επιτρέψει στους ανθρώπους της Κίνας να τροποποιήσουν εξ αποστάσεως τον τρόπο λειτουργίας μιας συσκευής για μια ενδεχόμενη κακόβουλη πρόσβαση σε πληροφορίες.
Μόλις οι πληροφορίες γνωστοποιήθηκαν, η κυβέρνηση των Η.Π.Α. κατασκόπευσε με την σειρά της τους ανθρώπους πίσω από τα chips, αλλά δεν είναι γνωστό αν τα δεδομένα των καταναλωτών έχουν κλαπεί από τις επιθέσεις. Αυτό το επεισόδιο αντιπροσωπεύει ένα από τα πιο εντυπωσιακά προγράμματα κατασκοπείας από την κινεζική κυβέρνηση μέχρι σήμερα.

Για τη συνέχεια Secnews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube