Weather Icon
ΗΠΑ , ΝΑΤΟ , Τουρκία 1 Σεπτεμβρίου 2018

STRATFOR : Παράκαμψη των κυρώσεων των ΗΠΑ στο Ιράν ψάχνει η Τουρκία

STRATFOR : Παράκαμψη των κυρώσεων των ΗΠΑ στο Ιράν ψάχνει η Τουρκία
Το Νοέμβριο τίθενται σε ισχύ οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ κατά του Ιράν και ήδη κάποιοι εμπορικοί εταίροι επιβραδύνουν τις συναλλαγές τους με την Τεχεράνη. Η Τουρκία θα προσπαθήσει να αντισταθεί αλλά η οικονομική κρίση δημιουργεί νέα εμπόδια.


Η αμερικανική κυβέρνηση παρουσιάζει τις σκληρότερες μέχρι σήμερα κυρώσεις κατά του Ιράν προκειμένου να πείσει την Τεχεράνη να αλλάξει τη συμπεριφορά της. Στη διαδικασία, αναγκάζει τις χώρες που έχουν επιχειρηματικές συναλλαγές με την Ισλαμική δημοκρατία, να κάνουν μια δύσκολη επιλογή: να συμμορφωθούν με τις ΗΠΑ ή να συνεχίσουν να συναλλάσσονται με το Ιράν. Το δίλημμα είναι ιδιαίτερα δύσκολο για την Τουρκία, η οποία, παρά την μακραίωνη αντιπαλότητά της με το Ιράν, εξαρτάται από τη χώρα για μεγάλο μέρος των αναγκών της σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο.
Πρόσφατα η Άγκυρα ανακοίνωσε πως θα προσπαθήσει να αυξήσει το εμπόριό της με το Ιράν από τα 10 δισ. δολάρια ετησίως το 2017 στα 30 δισ. δολάρια ετησίως, παρά το κύμα των νέων κυρώσεων κατά της Τεχεράνης που θα τεθούν σε ισχύ τον Νοέμβριο. Ωστόσο, τα οικονομικά προβλήματα της Τουρκίας θα περιορίσουν την έκταση στην οποία η τουρκική κυβέρνηση θα μπορέσει να προβάλλει αντίσταση κατά της Ουάσινγκτον.

για τη συνέχεια Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube