Weather Icon
ΗΠΑ , Ιράν 4 Σεπτεμβρίου 2018

Ιράν: Οι αμερικανικές κυρώσεις «βούλιαξαν» το ριάλ

Ιράν: Οι αμερικανικές κυρώσεις «βούλιαξαν» το ριάλ
Σοβαρή επιδείνωση παρατηρείται στην οικονομία του Ιράν, καθώς οι πρώτες επιπτώσεις από την εκ νέου επιβολή των αμερικανικών κυρώσεων, έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται αντιληπτές.
Το ιρανικό νόμισμα, το ριάλ, βούλιαξε σήμερα στο επίπεδο των 128.000 ριάλ ανά δολάριο, καθώς ο εγχώριος χρηματοπιστωτικός κλάδος αντιμετωπίζει σημαίνοντα προβλήματα.
Ο πρώτος γύρος των αμερικανικών κυρώσεων αφορά τις τραπεζικές συναλλαγές, με αποτέλεσμα η ζήτηση των Ιρανών για δολάριο έχει αυξηθεί σημαντικά.

Ως εκ τούτου, το εγχώριο νόμισμα υφίσταται οξύτατες πιέσεις, με τη συναλλαγματική ισοτιμία ριάλ – δολαρίου να βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση.

Σημειώνεται ότι η Ουάσιγκτον αποχώρησε από τη διεθνή συμφωνία του 2015 για το ιρανικό πρόγραμμα της Τεχεράνης και προχώρησε στην επανα-εισαγωγή των κυρώσεων.
Ο πρώτος γύρος, ο οποίος αφορούσε τον τραπεζικό κλάδο, βρίσκεται ήδη σε ισχύ, ενώ ο δεύτερος γύρος, ο οποίος θα αφορά το ιρανικό αργό, αναμένεται να ενεργοποιηθεί τον προσεχή Νοέμβριο.
Ωστόσο, αρκετές ξένες εταιρείες έχουν ήδη αναστείλει τα συμβόλαια παράδοσης πετρελαίου, φοβούμενες τις επερχόμενες κυρώσεις της Ουάσιγκτον.
naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube