Weather Icon
ΗΠΑ , Κορέα – Βόρειος Κορέα , Ρωσία 12 Σεπτεμβρίου 2018

Πούτιν: Η Β. Κορέα κάνει πολλά βήματα για την αποπυρηνικοποίηση της, οι ΗΠΑ δεν ανταποκρίνονται

Πούτιν: Η Β. Κορέα κάνει πολλά βήματα για την αποπυρηνικοποίηση της, οι ΗΠΑ δεν ανταποκρίνονται
Ο Kim Jong Un είναι ευπρόσδεκτος να επισκεφθεί τη Ρωσία υπογράμμισε ο Πούτιν

Την θέση ότι η Βόρεια Κορέα έχει κάνει πολλά βήματα για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, στα οποία όμως οι ΗΠΑ δεν ανταποκρίνονται διατύπωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin.
«Εάν η Βόρεια Κορέα κάνει κάτι προς την κατεύθυνση της αποπυρηνικοποίησης, περιμένει να υπάρξουν και αντίστοιχα βήματα από τις ΗΠΑ και όχι συνεχή αιτήματα για πλήρη αφοπλισμό» υποστήριξε ο Putin κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο οικονομικό φόρουμ που γίνεται στο Βλαντιβοστόκ.
Επιπλέον, ο πρόεδρος της Ρωσίας είπε ότι η Β. Κορέα έχει κάνει θετικά βήματα και περιμένει την απάντηση από τις ΗΠΑ, σημειώνοντας πως είναι αντιπαραγωγικό ο ένας να κάνει πολλά και ο άλλος να μην κάνει τίποτα.Ο Putin χαρακτήρισε πολύ σημαντικό ότι η Β. Κορέα έλαβε διεθνείς διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια της ενώ υποστήριξε πως ο ηγέτης της Β. Κορέας, Kim Jong Un είναι ευπρόσδεκτος να επισκεφθεί τη Ρωσία όποια στιγμή εκείνος κρίνει πως είναι κατάλληλη.
Αναφερόμενος στην περίπτωση της δηλητηρίασης του πρώην διπλού πράκτορα Sergei Skripal και της κόρης του στη Μ. Βρετανίας, ο Putin είπε ότι η Ρωσία ξέρει την πραγματική ταυτότητα των δύο προσώπων που κατηγορούνται από τις Βρετανικές Αρχές για την επίθεση.
Όπως είπε ο Putin, δεν υπάρχει τίποτα το ιδιαίτερο σχετικά με τα δύο αυτά άτομα, σε βάρος των οποίων δεν έχει ασκηθεί ποτέ οποιαδήποτε δίωξη.
Παράλληλα ο Putin επεσήμανε την ανάγκη η Ρωσία να διαφοροποιήσει τα συναλλάγματα που χρησιμοποιεί στο διεθνές εμπόριο και να μην βασίζεται στο δολάριο, ενώ υπογράμμισε πως η παγκόσμια οικονομία είναι αντιμέτωπη με νέες μορφές προστατευτισμού, τονίζοντας πως οι βασικές αρχές του εμπορίου υποτιμώνται και υπονομεύονται  με αποτέλεσμα να «βλέπουμε μια σοβαρή πρόκληση για όλη την παγκόσμια οικονομία και ειδικά για την περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού».

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube