Weather Icon
Ελλάδα 4 Σεπτεμβρίου 2018

Η Θεση Της Ελλαδας Στην Παγκοσμια Σκακιερα- Αν Δεν Αλλαξουμε Θα Συνθλιβουμε

Διαβάζοντας παρακάτω θα καταλάβετε γιατί οι κανόνες που ισχύουν στο σκάκι, έχουν εφαρμογή τόσο στη ζωή, όσο και στο διεθνή ανταγωνισμό. Η Τακτική είναι το 99%. Χρειάζεται πάντα ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο, αλλά και επαγρύπνηση για τυχόν ευκαιρίες ή απειλές που μπορεί να εμφανιστούν ξαφνικά. Πρέπει να έχεις πάντα τη μεγάλη εικόνα στο μυαλό σου, τον κύριο στόχο σου. Υπάρχουν σίγουρες κινήσεις, αλλά η δημιουργικότητα κερδίζει. Μια αντισυμβατική κίνηση μπορεί να φέρει καλύτερο αποτέλεσμα. Αν δεν έχεις ευκαιρίες, δημιούργησε τις. Μη περιμένεις το λάθος του αντιπάλου.
Κάθε στιγμή θα απειλείσαι, αλλά και θα απειλείς και αυτό είναι απολύτως αποδεκτό. Η έλλειψη απειλής δημιουργεί εφησυχασμό. Αν χάσεις τη ψυχραιμία σου, λόγω πετυχημένης κίνησης του αντιπάλου, τότε ίσως πλησιάζει η ήττα σου.
Η έκβαση του παιχνιδιού εξαρτάται από τις αποφάσεις που εσύ θα πάρεις και από τις κινήσεις που εσύ θα επιλέξεις να κάνεις. Μπορεί να έχεις συμμάχους, όμως από εσένα εξαρτάται το πώς θα πολεμήσεις. Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Σκακιού, μόνον οι πρώτες τέσσερις κινήσεις από κάθε παίχτη, μπορούν να παιχτούν με 318.979.564.000 διαφορετικούς τρόπους.
Η βασίλισσα είναι το πιο ισχυρό και ευέλικτο κομμάτι στην σκακιέρα, ενώ ο βασιλιάς είναι αργός και με περιορισμένες κινήσεις. Όμως το παιχνίδι μπορεί να συνεχιστεί, ακόμη και αν η βασίλισσα έχει βγει από το παιχνίδι και δεν θα τελειώσει, αν δεν χαθεί ο βασιλιάς. Όπως και στην πραγματική ζωή οι γυναίκες είναι ισχυρές αλλά οι άντρες είναι απαραίτητοι.

Για τη συνέχεια  ambassadorsatlarge

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube