REAL TIME |

Weather Icon
Ανθρώπινα Δικαιώματα , Ισλάμ , Κίνα 12 Σεπτεμβρίου 2018

Στρατόπεδα για μουσουλμάνους στην Κίνα

Στρατόπεδα για μουσουλμάνους στην Κίνα
Αποψη του επιβλητικού κτιρίου «μετεκπαίδευσης» και «αποριζοσπαστικοποίησης» στο Οτάν, πόλη της επαρχίας Σινγιάνγκ, στην Κίνα.
Στην άκρη της ερήμου στη δυτική Κίνα, ένα επιβλητικό κτίριο βρίσκεται πίσω από έναν ψηλό φράχτη που καταλήγει σε αγκαθωτό συρματόπλεγμα. Γιγάντια ζωγραφισμένα κόκκινα πρόσωπα στην πρόσοψη του κτιρίου παροτρύνουν τον κόσμο να μάθει κινεζικά, να μελετήσει τους νόμους και να αποκτήσει εργασιακά προσόντα. Φρουροί καθιστούν σαφές ότι οι επισκέπτες δεν είναι ευπρόσδεκτοι. Εντός των τειχών του παράξενου κτιρίου εκατοντάδες μουσουλμάνοι περνούν τη μέρα τους σε πιεστικό πρόγραμμα κατήχησης κατά το οποίο αναγκάζονται να ακούν διαλέξεις, να υμνούν το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας μέσω ύμνων και να γράφουν εκθέσεις «αυτοκριτικής», σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που έχουν αποφυλακιστεί από την παραπάνω δομή.
Η αστυνομία συνέλαβε τον 41 Μουχάμεντ Αμπουσαλάμ, επειδή ο ίδιος απήγγειλε ένα στίχο από το κοράνι κατά τη διάρκεια μιας κηδείας. Δύο μήνες αργότερα, ο Μουχάμεντ και άλλοι 30 διατάχθηκαν να αποκηρύξουν την παλαιά τους ζωή. Ο ίδιος παραδέχεται ότι ακολούθησε τις εντολές, αλλά σιωπηλά συνέχισε να πιστεύει στον δικό του θεό. «Αυτό δεν είναι μέρος το οποίο μπορεί να εξαλείψει το εξτρεμισμό», θυμάται ο ίδιος. «Ηταν ένα μέρος το οποίο θρέφει μίσος και κακία, ενώ θα σβήσει την ταυτότητα των Ουιγούρων».

Για τη συνέχεια kathimerini

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube