REAL TIME |

Weather Icon
Ολλανδία 22 Σεπτεμβρίου 2018

Ολλανδία: Το αγροτικό θαύμα με τα σκοτεινά μυστικά

Tα τελευταία χρόνια η Ολλανδία έχει αναδυθεί στο προσκήνιο ως η χώρα με υψηλή παραγωγικότητα στον γεωργικό τομέα παρά το γεγονός ότι είναι μικρή και διαθέτει δέκα φορές λιγότερους αγρότες και δυόμισι φορές λιγότερη αγροτική γη από ό,τι η Ελλάδα. Ωστόσο, η χώρα αποτελεί τον πρώτο εξαγωγέα τροφίμων της Ε.Ε. και τον δεύτερο του πλανήτη.
Αυτό το επίτευγμα οφείλεται στον ιδιαίτερα υψηλό βαθμό καινοτομίας που διαπνέει ολόκληρη την αγροδιατροφική αλυσίδα, αλλά και τις δημόσιες αρχές της χώρας. Μαζί µε τις ΗΠΑ και την Ισπανία, η Ολλανδία είναι λοιπόν µία από τις τρεις ηγέτιδες χώρες παγκοσµίως στην παραγωγή φρούτων και λαχανικών. Το ένα τέταρτο όλων των εξαγωγών σε λαχανικά της Ευρώπης προς τρίτες χώρες προέρχεται από την Ολλανδία.
Την τελευταία τριακονταετία, για παράδειγμα, η ολλανδική βιομηχανία ντομάτας έχει την παγκόσμια πρωτιά όσον αφορά την απόδοση της καλλιέργειας. Ενδεικτικά, το 2014 η παραγωγή ανήλθε σε 144.352 τόνους ντομάτας ανά τετραγωνικό μίλι, κάτι που συνιστά τον υψηλότερο μέσο όρο του πλανήτη.

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube