Weather Icon
πΓΔΜ, Σκόπια , Σκοπιανό 17 Σεπτεμβρίου 2018

Ακυρώστε αυτήν την αντεθνική συμφωνία – Ο Τουσκ δεν μιλάει «μακεδονικά» αλλά έτσι θα λέγονται μετά την συμφωνία των Πρεσπών [βίντεο]

Ακυρώστε αυτήν την αντεθνική συμφωνία – Ο Τουσκ δεν μιλάει «μακεδονικά» αλλά έτσι θα λέγονται μετά την συμφωνία των Πρεσπών [βίντεο]
Ακόμη μία απόδειξη για το πόσο κακή είναι η συμφωνία που υπεγράφη στις Πρέσπες για το Σκοπιανό είναι και η σημερινή προτροπή στους πολίτες της ΠΓΔΜ να ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Ο κ. Τουσκ για να δώσει έμφαση στα λεγόμενά του μίλησε γλώσσα τους που γράφτηκε και εκφωνήθηκε στα σλαβομακεδονικά τα οποία όμως ορίζονται ως «μακεδονική» γλώσσα στην συμφωνία των Πρεσπών.

Σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter ο κ. Τουσκ αναφέρει ότι το κυριότερο μάθημα που έχει αντλήσει από την ζωή είναι ότι πρέπει να αξιοποιείς την ευκαιρία όταν σου δίνουν το δικαίωμα να ψηφίσεις.

Παραλληλίζει την περίπτωση της ΠΓΔΜ με την εμπειρία της πατρίδας του, της Πολωνίας, η οποία πλέον, μετά από δεκαετίες γεωπολιτικών εμποδίων, «επωφελείται από τις άνευ ορίων ευκαιρίες που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν θα σας το έλεγα αυτό σήμερα εάν δεν πίστευα ότι κι εσείς μπορείτε να τα καταφέρετε», προσέθεσε.
Ελεύθερος Τύπος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube