Weather Icon

Παναγιώτης Ήφαιστος: Το αποτέλεσμα στα Σκόπια ακυρώνει την υιοθέτηση της αυτοκτονικής για την Ελλάδα συμφωνίας των Πρεσπών

Η χαμηλή προσέλευση των σκοπιανών στις κάλπες καθυστερεί και ίσως αν και απίθανο ακυρώνει την υιοθέτηση της αυτοκτονικής για την Ελλάδα συμφωνίας των Πρεσπών. Δύο είναι τα άμεσα συμπεράσματα: Δείχνει ότι το ζήτημα αυτό δεν αφορά αισθήματα, ψηφοφορίες και νομικίστικες αερολογίες («άμα γίνει μια συμφωνία στην διεθνή πολιτική πάντα τηρείται») αλλά μια καλά κτισμένη κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου αναθεωρητική αλυτρωτική αξίωση. Ακόμη και εάν είχε ψηφιστεί από 50%+1% αφενός δεν πρέπει να ξεχνάμε τι έλεγε ο Ζάεφ κατά την διάρκεια του προεκλογικού αγώνα και αφετέρου ότι οι υπόλοιποι είναι ακόμη σκληρότεροι εθνικιστές. Δηλαδή η συμφωνία ήταν εξαρχής μια φούσκα και αποδεικνύεται ότι εμείς τρέφουμε αυτοκτονικά σύνδρομα.

Για τη συνέχεια ViaDiplomacy

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube