REAL TIME |

Weather Icon
Ιράκ 5 Σεπτεμβρίου 2018

Ιράκ: Σχεδόν 4 εκατ. εκτοπισμένοι επέστρεψαν στα σπίτια τους

Ιράκ: Σχεδόν 4 εκατ. εκτοπισμένοι επέστρεψαν στα σπίτια τους
Σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι που εκτοπίστηκαν από τον πόλεμο με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους, ανακοίνωσε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΟΜ, περίπου έξι εκατομμύρια άνθρωποι, περίπου το 15% του πληθυσμού της χώρας, εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και κατέφυγαν σε άλλες περιοχές, έπειτα από την επίθεση του ΙΚ το 2014, ενώ στις αρχές Σεπτεμβρίου, οι εσωτερικά εκτοπισμένοι άνθρωποι (IDP) ανέρχονταν σε 1.931,868, ο χαμηλότερος αριθμός από τον Νοέμβριο του 2014.

Η Βαγδάτη κήρυξε τον Δεκέμβριο του 2017 την νίκη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος που είχε καταλάβει το ένα τρίτο της ιρακινής επικράτειας το 2014.

Οι περισσότεροι από τους εσωτερικά εκτοπισμένους επέστρεψαν στα σπίτια τους από την επαρχία Νινευή (βόρεια), η πρωτεύουσα της οποίας είναι η Μοσούλη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.
Σε δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό επιστροφής εσωτερικά εκτοπισμένων έρχεται η σουνιτική επαρχία αλ Ανμπάρ (δυτικά), όπου έλαβε χώρα η τελευταία μάχη για την ανακατάληψη των περιοχών από τους τζιχαντιστές.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP, Sputnik

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube