Weather Icon
Απόδημος Ελληνισμός , ΗΠΑ 27 Αυγούστου 2018

O ομογενής Άντριου Μακρίδης επικεφαλής διοίκησης στη CIA

O ομογενής Άντριου Μακρίδης επικεφαλής διοίκησης στη CIA
  • Από αριστερά η CDIO Σόνια Χολτ, o DDCIA Βον Μπίσοπ, η DCIA Τζίνα Χάσπελ και ο COO Άντι Μακρίδης (φωτ.: cia.gov)
Νέα καθήκοντα στη CIA ανέλαβε ο ελληνικής καταγωγής Άντριου Μακρίδης, ο οποίος είναι πλέον επικεφαλής διοίκησης (Chief Operating Officer). Η διευθύντρια της CIA Τζίνα Χάσπελ καλωσόρισε την αναβάθμιση του ομογενή αξιωματούχου, ο οποίος διαδέχεται τον Μπράιαν Μπουλατάο που αναλαμβάνει το πόστο του υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιο για τη διαχείριση.

«Ο Άντι φέρει ένα πλούτο εμπειριών από την καριέρα του, 32 χρόνων στην CIA και έχει μία βαθιά κατανόηση για το πως η Υπηρεσία λειτουργεί. Είναι ο απόλυτος ομαδικός παίκτης», δήλωσε η Τζίνα Χάσπελ.
Στη δήλωσή της για τα νέα καθήκοντα του Άντι Μακρίδης, η διευθύντρια της CIA εξήρε την προσφορά του στην Υπηρεσία και ανέφερε μέχρι τώρα επιτεύγματά του. Αναλυτικά επισήμανε:
Με μεγάλη χαρά, ο Βον Μπίσοπ και εγώ θα θέλαμε να ανακοινώσουμε ότι επιλέξαμε τον Άντριου Μακρίδης ως επικεφαλής διοίκησης (COO) της CIA. Πολλοί από εσάς είτε γνωρίζετε τον Άντι είτε έχετε εργαστεί μαζί του κατά τα 32 χρόνια της καριέρας του στην CIA. Έχει προσφερθεί αμέτρητες φορές για τις δύσκολες αποστολές και έχει πάντα θέσει τα υψηλότερα πρότυπα ηγεσίας. Ο Άντι έχει την φήμη ότι δημιουργεί ομάδες με ισχύ που οδηγούν την αποστολή της Υπηρεσίας εμπρός. Πιστεύουμε ότι αποτελεί σπουδαία προσθήκη στην ομάδα μας.
Ο Άντι εντάχθηκε στην CIA το 1986 μετά από δύο καλοκαίρια με την Υπηρεσία ως graduate fellow. Εντάχθηκε στη Διεύθυνση Πληροφοριών το 1989, όπου υπηρέτησε σε μία σειρά από θέσεις ως ειδικός αναλυτής και στην διοίκηση. Υπηρέτησε ως εκτελεστικός βοηθός του DDCIA Τζον ΜακΛάχλιν, πριν γίνει ο άνθρωπος που ενημέρωνε τον πρόεδρο Τζορτζ Μπους σε θέματα μυστικών πληροφοριών, μία θέση που διατήρησε από τον Δεκέμβριο του 2001 έως τον Φεβρουάριο του 2004.
Ο Διευθυντής Τζον Μπρέναν ζήτησε από τον Άντι να δημιουργήσει το Weapons and Counter Proliferation Mission Center, όπου υπηρέτησε ως πρώτος Αναπληρωτής Διευθυντής.
Ο Άντι έχει πτυχίο Αεροδιαστημικής Μηχανικής από το πανεπιστήμιο του Μπάφαλο και master στην Επιστήμη Υπολογιστών από το Rochester Institute of Technology. Έχει βαθιά κατανόηση για το πως λειτουργεί η CIA. Αυτοί που τον γνωρίζουν, ξέρουν πόσο αφοσιωμένος είναι στην επιτυχία της αποστολής της Υπηρεσίας. Επίσης γνωρίζετε ότι είναι ο απόλυτος ομαδικός παίκτης. Ο Βον και εγώ δεν θα μπορούσαμε να είμαστε περισσότερο ευχαριστημένοι που ο Άντι συμφώνησε να είναι ο COO.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube