Weather Icon
Αιγαίο , ΗΠΑ , ΝΑΤΟ , Τουρκία 29 Αυγούστου 2018

Τουρκικά F-35: Πέταξε στις ΗΠΑ ο πρώτος Τούρκος πιλότος

Τουρκικά F-35: Πέταξε στις ΗΠΑ ο πρώτος Τούρκος πιλότος
Τουρκικά F-35: Πέταξε στις ΗΠΑ ο πρώτος Τούρκος πιλότος, παρά τις φραστικές επιθέσεις Τραμπ και την υποτιθέμενη διακοπή της εκπαίδευσης

Η πρώτη πτήση Τουρκικού F-35 με Τούρκο πιλότο πραγματοποιήθηκε σήμερα στις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.
Διαψεύδονται έτσι οι πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει τον δεκαπενταύγουστο και ανέφεραν ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποφάσισε να θέσει σε κατάσταση μακράς αποθήκευσης τα δύο τουρκικά F-35Α (Νο. 18-0001 & 02) σε ειδικό χώρο στην αεροπορική βάση Luke, όπου πραγματοποιείτο η εκπαίδευση των Τούρκων πιλότων και μηχανικών.

Η πώληση των 14 υπερσύγχρονων μαχητικών F-35 στη γείτονα έχει παγώσει από τη Γερουσία, λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης των αμερικανοτουρκικών σχέσεων το τελευταίο διάστημα.
Όμως στις ΗΠΑ διαμένουν και εκπαιδεύονται σε αυτά τα αεροσκάφη Τούρκοι πιλότοι, και χθες είχαμε την πρώτη πτήση με Τούρκο χειριστή.

Η Τουρκία έχει παραγγείλει 14 F-35 τα οποία θα παραλάβει εφόσον εγκρίνει την πώληση η Γερουσία, ενώ στους σχεδιασμούς είναι η αγορά 100 τέτοιων μαχητικών.

Παρέλαβε και ελικόπτερα

Παρά την απαγόρευση, εξαγωγής αμυντικού υλικού από τις ΗΠΑ, η Τουρκία παρέλαβε και ελικόπτερα CH-47 Chinook από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Τουρκικό Τύπο.
Η συμφωνία με την Being προβλέπει την αγορά 11 ελικοπτέρων. Η Τουρκία έχει ήδη παραλάβει τα 6 από αυτά το 2016 και επρόκειτο να παραλάβει άλλα 5. Το πρώτο από αυτά, το παρέλαβε το Σάββατο  σύ,φωνα με τον Διευθυντή της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας.
Η παράδοση των ελικοπτέρων πραγματοποιήθηκε παρά  την ψήφιση στο Κογκρέσο της διάταξης που προβλέπει πάγωμα αμυντικών εξαγωγών προς την Τουρκία και περιλαμβάνει την παράδοση των Τουρκικών F-35 .

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube