Weather Icon
ΗΠΑ , Τουρκία 3 Αυγούστου 2018

Το “πάγωμα” μεταφοράς των F-35 στο Όβαλ Όφις: Αναμονή για υπογραφή από τον Πρόεδρο Τραμπ

Το “πάγωμα” μεταφοράς των F-35 στο Όβαλ Όφις: Αναμονή για υπογραφή από τον Πρόεδρο Τραμπ
Ψηφίστηκε και από την αμερικανική Γερουσία με ψήφους 87 υπέρ έναντι 10 κατά ο ετήσιος προϋπολογισμός του αμερικανικού Πενταγώνου και εστάλη ήδη στον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, για να τον επικυρώσει. 
Ωστόσο οι Αμερικανοί νομοθέτες επεφύλασσαν μια ακόμα δυσάρεστη έκπληξη για τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν καθώς μέσα στο NDAA (National Defense Authoriazation Act) περιλαμβάνεται οριστικά και αμετάκλιτα και η αναβολή οποιασδήποτε παράδοσης των μαχητικών F-35 στην Τουρκία.
Ουσιαστικά πρόκειται περί παγωματος, το οποίο θα μονιμοποιηθεί εάν το Πεντάγωνο δεν αποδείξει ότι η Τουρκία είναι πραγματικός σύμμαχος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Υπό τα σημερινά δεδομένα αυτό δεν αποδεικνύεται, καθώς η Αμερική και η Τουρκία εισήλθαν σε περίοδο παρατεταμένης κρίσης με απρόβλεπτες συνέπειες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τελευταίο τηλεφώνημα του κ. Τραμπ με τον Τούρκο ομόλογό του, με θέμα την απελευθέρωση του Άντριου Μπράνσον, ο Αμερικανός πρόεδρος έθεσε το πάγωμα των F-35, αλλά ο κ. Ερντογάν δεν υπέκυψε και αρνήθηκε να αφήσει ελέυθερο τον Πάστορα.
 https://hellasjournal.com/

https://www.analystsforchange.org/2018/08/f-35.html

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube