Weather Icon

Αναστολή των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) με την Τουρκία “μέχρι νεωτέρας”

Αναστολή των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) με την Τουρκία “μέχρι νεωτέρας”
Με σήμα που έφθασε σ΄ όλα τα Γενικά Επιτελεία ανακοινώθηκε πως αναστέλλονται όλες οι δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με τα λεγόμενα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για το 2018. Η αναστολή των ΜΟΕ ισχύει μέχρι νεωτέρας, όπως αναφέρεται.

Τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης αποτέλεσαν και αποτελούν μια προσπάθεια να στηριχθεί το αφήγημα της “συνεννόησης με την Τουρκία”, η οποία φυσικά ποτέ δεν προέκυψε , με ευθύνη της Άγκυρας. Η Τουρκία έτσι κι αλλιώς έχει καταπατήσει βάναυσα ακόμη και τις πιο χρήσιμες προβλέψεις των ΜΟΕ, όπως για παράδειγμα η αναστολή στρατιωτικών ασκήσεων και δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια του θέρους και των μεγάλων θρησκευτικών εορτών. Αντιθέτως η ελληνική πλευρά τηρούσε κατά γράμμα τα προβλεπόμενα.
Η απόφαση για αναστολή των ΜΟΕ ,μέχρι νεοτέρας ίσως να ΄χει να κάνει και με την συνεχιζόμενη παράνομη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης. Έτσι κι αλλιώς η Αθήνα έχει πολλούς λόγους για να αιτιολογήσει την απόφασή της.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube