Weather Icon

Διαθέτουμε στοιχειώδη άμυνα για την ΑΟΖ της Κύπρου;

Διαθέτουμε στοιχειώδη άμυνα για την ΑΟΖ της Κύπρου;

Αδάμος Κόμπος 
Είναι τόσα χρόνια που παλεύουμε ως κράτος, νυχθημερόν, για την προώθηση του εντοπισμού, της ανόρυξης και της εκμετάλλευσης του φυσικού μας πλούτου της Αποκλειστικής Οικονομικής μας Ζώνης, περνώντας από την αρχηγία του κράτους μας, από διάφορους προέδρους, υπουργούς και άλλους αρμόδιους, χωρίς να φροντίσουν να δημιουργήσουν μέχρι σήμερα εκείνους τους αποτρεπτικούς αμυντικούς μηχανισμούς για την προστασία της. Στηρίζονται φαίνεται αποκλειστικά στις υποσχέσεις άλλων δυνάμεων όπως των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Γερμανίας και ίσως και της Μεγάλης Βρετανίας. Πολύ καλό είναι να έχουν εξασφαλισμένη τη φύλαξη απ’ αυτές τις χώρες λόγω των σημερινών τους συμφερόντων βέβαια, τα οποία μπορούν να διαφοροποιηθούν σε κάθε στιγμή και να μας αφήσουν στα κρύα του λουτρού, επιτρέποντας άμεσα στην Τουρκία να τα αρπάξει όλα σαν γνωστή ύαινα που είναι. Ποιος θα μπορέσει έστω για την τιμή των όπλων να αντιδράσει σ’ αυτή την κατακτητική μανία της; Κανένας, ως συνήθως, «βάζοντας τον νούρο μας στα σκέλια μας». Φαίνεται δεν βάλαμε μυαλό και την πατάμε συνεχώς στις πλεκτάνες των ξένων και της Τουρκίας.
Οι πραγματικές εξοπλιστικές προσπάθειες της χώρας μας έπαψαν να υπάρχουν εδώ και χρόνια. Δεν έγινε οτιδήποτε, ούτε για την προάσπιση της ξηράς, ούτε για τον αέρα, αλλ’ ούτε και για τη θάλασσα που είναι το μεγάλο μας πρόβλημα για την προστασία της ΑΟΖ μας. Εκεί που θα έπρεπε να είχαμε έστω και ένα πλεούμενο με ικανούς σύγχρονους αντιαεροπορικούς, ανθυποβρυχιακούς και άλλους εξοπλισμούς, με ικανή ισχύ πλεύσης, αγοράσαμε ένα ισραηλινό που μόνο πολυβόλα και κάποια πυροβόλα διαθέτει. Τι το αγοράσαμε αυτό, είναι για τις ανάγκες έρευνας και διάσωσης των λαθρομεταναστών; Εδώ έγκειται το πρόβλημά μας, ή θα έπρεπε, αφού έχουμε υποτίθεται αμυντικές σχέσεις με τη Γαλλία, να ζητήσουμε να αγοράσουμε απ’ αυτή τουλάχιστον ένα απ’ αυτά τα σύγχρονα πλεούμενά της, με όλα τα αξιοθαύμαστα οπλικά συστήματα που διαθέτει, να αισθανθούμε κι εμείς λίγη επιτέλους ασφάλεια;
Με τι κύριοι της Κυβέρνησης προτίθεστε να προασπίσετε την ΑΟΖ μας, με τα μαρτίνια και τα κυνηγετικά;
* Δημοτικός συμβούλος Κ.Σ. ΕΔΕΚ Λεμεσού.
Φιλελεύθερος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube