Weather Icon
Κοσσυφοπέδιο , Σερβία 6 Αυγούστου 2018

Συμβιβαστική λύση στο ζήτημα του Κοσόβου με ανταλλαγή εδαφών προτείνει ο Σέρβος ΥΠΕΞ

Η χρονική στιγμή για την επίλυση του ζητήματος του Κοσόβου είναι κατάλληλη όσο ποτέ άλλοτε, εκτιμά ο ΥΠΕΞ της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς και τάσσεται υπέρ του συμβιβασμού που θα συμπεριλαμβάνει ακόμη και την ανταλλαγή εδαφών.
Σε συνέντευξή του στο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι “Pink”, ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι η εκφραζόμενη από επίσημα χείλη επιδίωξη των Αλβανών για προσάρτηση της κοιλάδας του Πρέσεβο στο Κόσοβο δημιουργεί τη δυνατότητα για να επιτευχθεί συμβιβασμός και τόνισε ότι η Σερβία πρέπει να κατέβει στο διάλογο με δική της πρόταση.
«Προσωπικά δεν βλέπω καλύτερη λύση απ την διαίρεση του Κοσόβου (σ.σ. ο ίδιος όρος χρησιμοποιείται στη Σερβία και για την ανταλλαγή εδαφών). Μια λύση που θα εξασφαλίζει την ένωση με τη Σερβία όχι μόνο του βορείου Κοσσόβου αλλά, εάν καταστεί δυνατό, και άλλων περιοχών όπου ο σερβικός πληθυσμός αποτελεί πλειοψηφία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ντάτσιτς.

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube