REAL TIME |

Weather Icon

Απίστευτο: Ένας Ορθόδοξος ιερέας δημιούργησε πανικό στο Κοσσυφοπέδιο και Σερβία!

Απίστευτο: Ένας Ορθόδοξος ιερέας δημιούργησε πανικό στο Κοσσυφοπέδιο και Σερβία!

Όλα ξεκίνησαν από μια δημόσια δήλωση του Ορθόδοξου ιερέα Σάββα Γιάνιτς, που πριν από λίγες ημέρες είπε ότι «στη Βόρεια Μιτρόβιτσα οι Σέρβοι θα διακηρύξουν την αυτονομία τους στις 5 Αυγούστου και για αυτό ενδέχεται να υπάρξει βία».

Η δήλωση αυτή έθεσε σε συναγερμό όλα τα θεσμικά όργανα, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις Ηνωμένες Πολιτείες, ισχυρίζεται ο συντάκτης του αλβανικού δημοσιεύματος.

Από ό, τι φαίνεται η δήλωση αυτή του Σάββα Γιάνιτς κατέστρεψε τα σχέδια αυτού του (“σκοτεινού”, γράφει το δημοσίευμα) σεναρίου, καθώς τα θεσμικά όργανα ασφαλείας αντέδρασαν αμέσως.

Η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου τέθηκε σε συναγερμό και η KFOR απέστειλε στρατεύματα και στρατιωτικά οχήματα στη βόρεια Μιτρόβιτσα.

Επιπρόσθετα, σήμερα, ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, έχει καλέσει το Συμβούλιο Ασφαλείας της χώρας και μετά από τη συνάντηση με τον Τζούριτς αναγκάστηκε να χαρακτηρίσει τον ιερέα Γιάνιτς ως ψεύτη, γιατί δεν υπήρχε ένα τέτοιο σενάριο.

Πιθανόν να έχει δίκιο ο Βούτσιτς, (γράφει το αλβανικό δημοσίευμα), ωστόσο έπειτα από την προειδοποίηση του Ορθόδοξου ιερέα ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι κινητοποίησε όλες τις δυνάμεις, ώστε να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα.

(Στοιχεία από albeu.al)

The Hellenic Information Team

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube