Weather Icon

Σε Αλβανοτουρκική «μέγγενη» η Ελλάδα και τα Βαλκάνια

Σε Αλβανοτουρκική «μέγγενη» η Ελλάδα και τα Βαλκάνια



• Εξελίξεις που αναμένεται να συνθέσουν μια νέα πραγματικότητα στο χώρο των Βαλκανίων, δρομολογούνται το τελευταίο διάστημα κάτω από την πίεση που ασκούν -από διαφορετική αφετηρία- Αμερικανοί, Γερμανοί, Ρώσοι και Τούρκοι. 
Αν και θεωρητικά οι μεγάλες δυνάμεις υποστηρίζουν ότι οι κινήσεις και οι σκέψεις τους εξυπηρετούν την ειρήνη και την ασφάλεια στην ταραγμένη περιοχή, στην πραγματικότητα αυτές είναι “μάχες” για τον έλεγχο και την κυριαρχία τους στις χώρες και τους λαούς της Βαλκανικής. 
Στο παρόν στάδιο οι εξελίξεις δεν περιλαμβάνουν άμεσα την Ελλάδα. Εν τούτοις, οι επιπτώσεις τους, αν προχωρήσουν τα σχέδια που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν σε προτεραιότητα και τον επανακαθορισμό των συνόρων μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου, είναι πολύ πιθανό να επηρεάσουν και τη χώρα μας, καθώς θα γίνει αναπροσαρμογή των διεθνών και διμερών σχέσεων, συμφωνιών κλπ.

Για τη συνέχεια Proinoslogos

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube