REAL TIME |

Weather Icon
Θράκη (Πομακικό) , Τουρκία 31 Αυγούστου 2018

Ξεκίνησε επίσημα: Η κυβέρνηση παραδίδει την Θράκη σε συνδιοίκηση με τους ανθρώπους του Τουρκικού Προξενείου

Μέσα από το viadiplomacy.gr έχουμε γράψει αρκετές φορές για δύο θέματα, το ένα είναι η «Θεωρία των Μαλακών Συνόρων» και το άλλο η συνδιοίκηση στην Θράκη που είναι η βασική επιδίωξη της Άγκυρας.
Την «θεωρία των Μαλακών Συνόρων» την είδαμε να εφαρμόζεται για πρώτη φορά στο Κόσοβο με όλα τα αποτελέσματα της. Για να φτάσει το Κόσοβο στην σημερινή κατάσταση, για πολλά χρόνια η Αλβανία είχε δημιουργήσει Παράλληλες Δομές στην περιοχή, δηλαδή, στο κράτος της Γιουγκοσλαβίας πριν την διάλυση της, και την Σερβία αργότερα.Ο κύκλος στην περιοχή κλείνει σήμερα με την συζήτηση διευθέτησης των συνόρων ανάμεσα σε Σερβία – Κόσοβο.
Η Τουρκία εδώ και δεκαετίες έχει δημιουργήσει τις δικές της Παράλληλες Δομές στην Θράκη με πρώτη την Θρησκευτική. Με έναν «στρατό» 1500 ανθρώπων της μουσουλμανικής μειονότητας και τους ψευτομουφτήδες, η Άγκυρα εκφόβιζε το ανατρεπτικό Ισλάμ της περιοχής προσπαθώντας από την μια να τους εκ τουρκίσει πρώτα την συνείδηση, και στην συνέχεια να τους φανατίσει.

Για τη συνέχεια ViaDiplomacy

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube