REAL TIME |

Weather Icon
Λατινική Αμερική 21 Αυγούστου 2018

Ο Μαδούρο πάτησε… το κουμπί για το απόλυτο χάος

Ο Μαδούρο πάτησε… το κουμπί για το απόλυτο χάος


Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Βενεζουέλα, μετά το… παγκόσμιο ρεκόρ υποτίμησης νομίσματος (96%) που διέταξε ο Νικολάς Μαδούρο, στην απέλπιδα προσπάθειά του να κρατηθεί στην εξουσία και να αποφύγει την πλήρη οικονομική κατάρρευση.
Μέσα στις επόμενες 90 ημέρες – σε τόσο υπόσχεται ο πρώην οδηγός λεωφορείου ότι θα σώσει τη χώρα με την οικονομική του έμπνευση – θα μάθουμε αν η οικονομία της Βενεζουέλας καταφέρει να ανακάμψει εξαιτίας του τεχνάσματος με το κρυπτονόμισμα Petro, ή αν θα οδηγηθεί στο απόλυτο χάος και στην αυτοκαταστροφή.
Στην πλειονότητά τους οι αναλυτές όχι μόνο βλέπουν ακόμη μεγαλύτερη κρίση αλλά εκτιμούν παράλληλα ότι η αποδολαριοποίηση της Βενεζουέλας και η σύνδεση της οικονομίας (συντάξεων, μισθών κλπ) με ένα κρυπτονόμισμα, το οποίο μάλιστα δεν θεωρείται «κανονικό ψηφιακό νόμισμα αλλά καλύπτεται από πέπλο μυστηρίου – ενδέχεται να αποτελέσει το κύκνειο άσμα του Μαδούρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλατφόρμα CoinMarketCap, η οποία δείχνει τις μεταβολές όλων των διαπραγματεύσιμων κρυπτονομισμάτων δεν συμπεριλαμβάνει το Petro.

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube