Weather Icon

Αποφυλάκιση Γερμανών, Αμερικανών που κρατούνται στην Τουρκία, ζητεί το Βερολίνο – Μήπως κάποιος να του πει για τους δύο Έλληνες;

Αποφυλάκιση Γερμανών, Αμερικανών που κρατούνται στην Τουρκία, ζητεί το Βερολίνο – Μήπως κάποιος να του πει για τους δύο Έλληνες;
«Θα βοηθήσει και στην οικονομική κατάσταση»
«Μεγάλη ανησυχία» για τις εξελίξεις στην Τουρκία εξέφρασε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, ενώ τόνισε ότι η αποφυλάκιση των Γερμανών, όπως και των Αμερικανών, που κρατούνται σε τουρκικές φυλακές θα διευκολύνει και την οικονομική κατάσταση.
«Η Τουρκία είναι σημαντικός εταίρος και για τις γερμανικές επιχειρήσεις» δήλωσε ο κ. Μάας στους δημοσιογράφους, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΜΠΕ, ενώ πρόσθεσε ότι η όξυνση στις σχέσεις με τις ΗΠΑ έχει επιδεινώσει την κατάσταση.

«Έχουμε παρόμοιες περιπτώσεις» σημείωσε, αναφερόμενος στους κρατούμενους σε τουρκικές φυλακές, υπογραμμίζοντας ότι «θα ήταν ευκταίο να μην υπάρξει λύση μόνο στην διένεξη μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ». Με αυτόν τον τρόπο, όπως είπε, θα διευκολυνόταν και η επίλυση των οικονομικών προβλημάτων.

Ο Γερμανός υπουργός εξέφρασε δε την ελπίδα ότι, μετά την επίσημη άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, θα βελτιωθούν βήμα βήμα οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρώπη, τη Γερμανία και τις ΗΠΑ. «Αυτό θα είναι, εν τέλει, προς το συμφέρον της ίδιας της Τουρκίας» κατέληξε. 
Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube