Weather Icon
Λατινική Αμερική 6 Αυγούστου 2018

Για τον κύριο Χεσούς

Για τον κύριο Χεσούς

H φωτογραφία αυτή και η μικρή, απλή ιστορία που την συνοδεύει είναι ίσως το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα για τις επιπτώσεις του Τσαβισμού,του Σοσιαλισμού του 21ου αιώνα όπως ο ίδιος ονόμασε το σύστημα διακυβέρνησης του,όχι στην ζωή της μεγαλοαστικής τάξης και των πλούσιων αλλά στην ζωή των φτωχών ανθρώπων στις παραγκουπόλεις.
Ο κύριος Χεσούς της φωτογραφίας,για πολλά,πολλά χρόνια διατηρούσε μια μικρή ” bodeguita ” Οι bodeguitas είναι πολύ μικρά παντοπωλεία μέσα στις παραγκουπόλεις που εμπορεύονται τα απολύτως απαραίτητα καθώς η μετακίνηση προς την πόλη δεν είναι καθόλου εύκολη για τους φτωχούς ανθρώπους των παραγκουπόλεων, χωρίς αυτοκίνητο ή σύνδεση με τις αστικές συγκοινωνίες. Στις bodeguitas όπως του κυρίου Χεσούς μπορούσες να βρεις τα πάντα για το καθημερινό σου και καθώς όλοι στις μικρές αυτές κοινωνίες γνωρίζονται,υπήρχε και η εμπιστοσύνη. Σου λείπει ένα μπολίβαρ,το φέρνεις αύριο …Τίποτα το ιδανικό,τίποτα το ωραιοποιημένο. Φτωχοί άνθρωποι που είχαν τον τρόπο να βρίσκουν το καθημερινό τους.

Όλα αυτά στην φωτογραφία του κυρίου Χεσούς αριστερά.Τι ειρωνεία όμως ε ;
Ο Τσάβες ήρθε,η αριστερά ήρθε,ο Μαδούρο ήρθε και μια ολόκληρη χώρα και οι πολίτες της, κατάντησαν σαν την bodeguita του κυρίου Χεσούς στην φωτό,δεξιά.
Τώρα ότι τρόφιμο μπορεί να βρεθεί,βγαίνει στην μαύρη αγορά,σε τιμές διπλάσιες από τις κανονικές που έτσι και αλλιώς είναι εξωφρενικές εξαιτίας του υπερπληθωρισμού! 
Οι bodeguitas άδειασαν και τα πάντα πλέον τα ελέγχουν οι συμμορίες υπό την προστασία του διεφθαρμένου στρατού και της αστυνομίας της Βενεζουέλας,υπό την ανοχή και την προστασία του καθεστώτος που,ψάχνει για προβλήματα αλλά δεν βρίσκει κανένα. Η μάλλον βρίσκει. 
Πάντα υπάρχει ο Βενεζολάνος Πορτοσάλτε και ο αντίστοιχος Σκαϊ,πάντα υπάρχει ο αόρατος εσωτερικός και εξωτερικός εχθρός για να του φορτώσουν τις ευθύνες τους.
Venceremos señor Jesus …

John-Giannis Kouzinos

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube