Weather Icon

Η αξιοπρόσεκτη περίπτωση του επικίνδυνου Alex Jones

Είναι πλέον γνωστή η είδηση πως το Youtube, το Facebook, το Spotify και η Apple, διέγραψαν το περιεχόμενο του Αμερικανού Alex Jones. Αυτό που δεν είναι ευρύτερα γνωστό, είναι οι λόγοι που οι συγκεκριμένες εταιρίες προχώρησαν σε αυτή τη κίνηση, αλλά και τους λόγους που ορισμένοι έσπευσαν να τον υπερασπιστούν.
Επισήμως, ο Alex Jones «μπλοκαρίστηκε” λόγω ρητορικής μίσους, ειδικά εναντίον μεταναστών και διεμφυλικών, καθώς και για υποκίνηση βίας. Η περίπτωση όμως του ραδιοφωνικού παραγωγού/συνωμοσιολόγου/ακροδεξιού Τζόουνς, είναι πολύ πιο πολύπλοκη.
Ο Alex Jones είναι ο νούμερο ένα συνωμοσιολόγος του πλανήτη, που ξεπερνά σε γραφικότητα ακόμη και τον David Icke. Ξεκίνησε τη καριέρα του ως τηλεοπτικός και κυρίως ραδιοφωνικός παραγωγός στα μέσα της δεκαετίας του ’90 και το 1998, πέτυχε να χτιστεί μια εκκλησία των Δαυιδιανών, προς τιμή του David Coresh και των θυμάτων του περιστατικού που έλαβε χώρα το 1993, όταν αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας, επέδραμαν κατά των εγκαταστάσεων της οργάνωσης. Ο Jones, υποστήριζε από τότε πως ο Koresh και οι ακόλουθοί του, ήταν θύματα των αρχών.

Για τη συνέχεια factchecker

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube