Γενικά θέματα 17 Ιουλίου 2018

Συρία – Στρατός: Κατάληψη λόφου κοντά στα Υψώματα του Γκολάν

Ηταν στα χέρια των ανταρτών από τον Οκτώβριο του 2014

Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχό τους έναν στρατηγικής σημασίας λόφο που βλέπει στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψώματα του Γκολάν, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Συρίας.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, ο στρατός κατέλαβε τον λόφο Αλ Χάαρα, κατά τη δεύτερη ημέρα των επιχειρήσεών του για την ανακατάληψη των περιοχών της νοτιοδυτικής Συρίας, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, οι οποίες παραμένουν στα χέρια των ανταρτών.
Ο λόφος, στον οποίο υπήρχε μια σημαντική βάση ραντάρ, μέρος του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας της Συρίας απέναντι στο Ισραήλ, πέρασε στον έλεγχο των ανταρτών τον Οκτώβριο του 2014. Τις τελευταίες δύο ημέρες βομβαρδίστηκε από ρωσικά και συριακά αεροσκάφη, ενώ οι χερσαίες δυνάμεις πλησίαζαν πιο κοντά στα σύνορα, αφού ανακατέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Ντεράα, σύμφωνα με πηγές των ανταρτών και μια μη κυβερνητική οργάνωση που παρακολουθεί τις εξελίξεις επί του πεδίου.

Το Ισραήλ έχει διαβεβαιώσει ότι δεν θα εμποδίσει τις επιχειρήσεις του συριακού στρατού, μολονότι πλήττει φυλάκια κοντά στα σύνορα και σε άλλες περιοχές όπου υποπτεύεται ότι σταθμεύουν στρατιωτικές δυνάμεις υποστηριζόμενες από το Ιράν.
ΒΗΜΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube