Weather Icon

Τουρκικά δίκτυα κατασκοπείας σε Αιγαίο και Θράκη

Ένα κατασκοπικό θρίλερ χολιγουντιανού διαμετρήματος εξελίχθηκε στα τέλη του 2016 και στις αρχές του 2017 στην ελληνική επικράτεια. Σ’ αυτό πρωταγωνιστούσαν από ηλικιωμένοι Δυτικοευρωπαίοι που έχουν τα τελευταία χρόνια εγκατασταθεί μόνιμα στο Αιγαίο για «να χαρούν τη σύνταξή τους στον ήλιο», μέχρι παρακρατικές ομάδες. Κοινός παρονομαστής ήταν η σχέση τους με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, γεγονός που είχε προκαλέσει ιδιαίτερο προβληματισμό στις αρμόδιες ελληνικές αρχές.
Από το 2015 τουλάχιστον η άσκηση κατασκοπείας στο ελληνικό έδαφος είχε προσλάβει διαστάσεις, κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στη Θράκη, αλλά και στο κέντρο της Αθήνας. Υπενθυμίζουμε ότι η Βουλγαρία είχε στις αρχές του 2017 απελάσει έναν ακόμα Τούρκο κατάσκοπο. Το Βέλγιο αρνείται βίζες σε Τούρκους ιμάμηδες, επειδή θεωρεί ότι λειτουργούν ως πληροφοριοδότες. Η ομοσπονδιακή εισαγγελία στη Γερμανία έδωσε και επίσημη εντολή για τη διεξαγωγή έρευνας πιθανής τουρκικής κατασκοπείας εντός του γερμανικού εδάφους. Και η Αυστρία της κυβέρνησης Κουρτς πήγε ακόμα πιο μακριά.
Στην Ελλάδα έχουμε δεκάδες επιβεβαιωμένα περιστατικά κατασκοπείας που στη συντριπτική πλειονότητά τους παραμένουν και μετά την ανακάλυψή τους στην αφάνεια. Ένας αλλοδαπός «εργαζόμενος» σε μία ΜΚΟ με πλούσια δράση στη Λέσβο είχε συλληφθεί να έχει στήσει ολόκληρο σύστημα υποκλοπών. Οι αρχές ασφαλείας υποψιάζονταν ότι στόχος του ήταν να παρακολουθεί και να καταγράφει για λογαριασμό της τουρκικής ΜΙΤ όχι μόνο τις κινήσεις του Λιμενικού Σώματος, αλλά και τις απόρρητες συνομιλίες των Λιμενικών με τις ένοπλες δυνάμεις που βρίσκονται στο νησί.

Για τη συνέχεια SlPress

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube