Γενικά θέματα 17 Ιουλίου 2018

Απορρίφθηκε το έκτο αίτημα αποφυλάκισης των Ελλήνων στρατιωτικών

Απορρίφθηκε το έκτο αίτημα αποφυλάκισης των Ελλήνων στρατιωτικών
  • (Πηγή: EPA / Anadolu)
Σε έναν μήνα, δηλαδή μετά τα μέσα Αυγούστου, οι συνήγοροι των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που παραμένουν κρατούμενοι στις φυλακές της Αδριανούπολης θα καταθέσουν νέο αίτημα αποφυλάκισης, καθώς σήμερα το αρμόδιο δικαστήριο είπε για μία ακόμα φορά «όχι» στο να αφεθούν ελεύθεροι οι Δημήτρης Κούκλατζης και Άγγελος Μητρετώδης.

Οι δύο στρατιωτικοί βρίσκονται στη φυλακή από την 1η Μαρτίου χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα επικαλούμενο τη συνεχιζόμενη αξιολόγηση των δεδομένων που βρέθηκαν στα κινητά των συλληφθέντων.

Αυτή ήταν η έκτη φορά που η ελληνική πλευρά προσέφυγε στην τουρκική δικαιοσύνη. Το ζήτημα της συνεχιζόμενης κράτησης έθεσε πριν από λίγες ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να ζητά να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube