Weather Icon

Η πιο σημαντική εξέλιξη της τελευταίας δεκαετίας, που επηρεάζει την επιβίωση της Κύπρου και της Ελλάδας – Οι Κούρδοι της Συρίας αποκτούν αυτονομία

Η πιο σημαντική εξέλιξη της τελευταίας δεκαετίας, που επηρεάζει την επιβίωση της Κύπρου και της Ελλάδας – Οι Κούρδοι της Συρίας αποκτούν αυτονομία
Πανικός στην Άγκυρα, που μιλάει για “συμφωνία προδοσίας” Άσαντ-ΡΚΚ

  • Αφρίν (φωτ.: EPA / Aref Tammawi)
Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι επικρατεί πανικός στην Τουρκία, μετά τη διαρροή πληροφοριών μέσω δημοσιευμάτων που επιβεβαιώνουν τους φόβους της Άγκυρας ότι οι ΗΠΑ και η Ρωσία έχουν συμφωνήσει στα σοβαρά ζητήματα στη Συρία και ως αποτέλεσμα αυτής της συμφωνίας, η Δαμασκός θα αναγνωρίζει ενός είδους αυτονομία στους Κούρδους της Συρίας.
Το θέμα είναι τεράστιο και η ίδια η Τουρκία το έχει αναγνωρίσει ως έναν σοβαρότατο κίνδυνο που μπορεί αν απειλήσει την εθνική της συνοχή και την εθνική της ακεραιότητα.
Φυσικά, το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της φενάκης της «καθαρής Τουρκίας» θα μπει στην προσεχή συνάντηση Τραμπ-Πούτιν, όπου αναμένεται να οριστικοποιηθεί η μεταξύ τους συμφωνία για την επόμενη μέρα στη Συρία.
Μέχρι τότε, και μέχρι να οριστικοποιηθούν τα πράγματα, παραθέτουμε άρθρο της εφημερίδας Yeni Şafak (που έχει σοβαρές πηγές στην κυβέρνηση Ερντογάν και το τουρκικό κράτος) το οποίο αναφέρεται στο θέμα, και αφήνουμε ως… υπόλοιπο, για εξέταση προσεχώς, το θέμα της αποχώρησης της Τουρκίας από το Αφρίν και την Αλ Μπαμπ.
Σοβαρές εξελίξεις στη Συρία – Οι Κούρδοι αποκτούν αυτονομία
Με βάση το δημοσίευμα της Ελ Βατάν, κατά τις πρόσφατες συνομιλίες ΗΠΑ-Ρωσίας συζητήθηκε το θέμα της μετατροπής των δυνάμεων του PKK/PYD σε έμμισθο στρατό που θα υπάγεται στον εθνικό στρατό της Συρίας. Στο πλαίσιο αυτό παρατηρούνται ορισμένες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, και ειδικά σ’ αυτήν που εκτείνεται ανατολικά του Ευφράτη. Η εφημερίδα El Vatan, που αποτελεί ημιεπίσημο όργανο του κόμματος Μπάαθ και της κυβέρνησης Άσαντ, επιβεβαίωσε ότι κορυφαία στελέχη του PKK/PYD βρίσκονται στη Δαμασκό, για επαφές με την κυβέρνηση.
Εντάθηκαν οι επαφές Κούρδων-Άσαντ μετά την ήττα στο Αφρίν
Οι στρατιωτικές δυνάμεις του PKK/PYD, που δραστηριοποιούνται ανατολικά του Ευφράτη, προετοιμάζονται να ενταχθούν ως ξεχωριστή δύναμη στον εθνικό στρατό της Συρίας. Σύμφωνα με το πλαίσιο των συζητήσεων, αν επιτευχθεί συμφωνία στην περιοχή που ελέγχουν οι Κούρδοι θα επαναλειτουργήσουν τα στρατολογικά γραφεία, θα αναρτηθούν και σημαίες της Συρίας, θα τοποθετούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι από την κυβέρνηση της Δαμασκού, ενώ θα αναγνωριστούν ειδικά πολιτικά και στρατιωτικά δικαιώματα στους Κούρδους του PKK/PYD.
Ο υπουργός Πετρελαίων θα επιλέγεται από τους Κούρδους
Το καθεστώς που έχει αναγνωριστεί για τις δυνάμεις των Πεσμεργκά στο Ιράκ, μετά την έγκριση του συντάγματος του 2005, θα αναγνωριστεί καις τις δυνάμεις του YPG/PKK. Ο μισθός των στελεχών του PKK/PYD θα πληρώνεται από τη…
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube